Foto: Jessica Gow / Scanpix
 Foto: Jessica Gow / Scanpix

Jörgen Jönsson slutar som tränare

Publicerad
Jörgen Jönsson har berättat att han är tveksam till en fortsättning som tränare i Färjestad.
Men nu har han bestämt sig - och slutar efter bara en säsong.
- Det är mitt val och jag har framfört det till Thomas (Rundqvist), säger han till NWT.
Niklas Czarnecki presenterades under onsdagskvällen som ny tränare i Färjestad. Samtidigt står det klart att Jörgen Jönsson inte fortsätter som assisterande tränare.

Familjelivet lockar

Precis som när han lämnade NHL är det familjelivet som lockar.
– Min tanke var att jag skulle få mer tid över för familjen när jag slutade som aktiv. Nu fick jag ännu mindre tid över och det har gett mig dåligt samvete, säger han till NWT.
Däremot vill Färjestadslegendaren fortsätta arbeta inom föreningen.

Hoppas bli kvar

– Tanken är väl att jag ska vara kvar. Jag har framfört mina önskemål till Färjestad, så det är upp till dem. Jag har inte hört något än.
En tänkbar möjlighet är att Jörgen Jönsson återgår till den roll som assisterande sportchef han hade under säsongen 2009/10.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag