Johan Davidsson blir nu assisterande sportchef.
Johan Davidsson blir nu assisterande sportchef.

Johan Davidssons spelarkarriär är över

Publicerad

Johan Davidsson avslutar sin karriär.

HV 71-ikonen, med fyra SM-guld med klubben, kommer nu att gå in i rollen som assisterande sportchef i stället.

– Jag är oerhört glad för den här möjligheten, säger han i ett pressmeddelande.

Johan Davidsson spelade inte en enda match med HV 71 den här säsongen.

38-åringen skadade knät svårt under sommaren, tvingades till ett längre avbrott från ishockeyn, men hade länge hoppet att han skulle kunna komma tillbaka.

Det blev aldrig så.

Och nu väljer Davidsson att lägga skridskorna på hyllan.

Den förra HV 71-lagkaptenen kommer nu i stället att gå in i rollen som assisterande sportchef.

– Jag är oerhört glad för att den här möjligheten har dykt upp just nu. En härlig utmaning efter många år på isen, att få bidra till föreningen jag älskar, säger Johan Davidsson.

"Betyder väldigt mycket"

Peter Ekelund blir ny general manager i HV 71, som stuvar om ordentligt i organisationen.

Fredrik Stillman avgår som sportchef och Johan Hult tar över den rollen.

Peter Eklund, som är klubbdirektör, är glad att Davidsson stannar kvar inom föreningen.

– Johan betyder väldigt mycket för HV 71. Det är oerhört glädjande att han vill gå in i rollen som assisterande sportchef. Hans roll är tydlig då han kommer att jobba med lagbygge, spelarrekrytering, avlasta på administrativa sidan samt vara ett stöd åt sportchefen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: