Foto: Stefan Persson / Bildbyrån
 Foto: Stefan Persson / Bildbyrån
Foto: Axel Öberg
 Foto: Axel Öberg

Johan Backlund är klar för SHL-klubben

Publicerad

SHL-ledarna Skellefteå AIK förstärker inför SM-slutspelet.

Målvakten Johan Backlund är enligt uppgift klar för klubben och ska ha skrivit på ett kontrakt över denna och nästa säsong.

VM-meriterade målvakten Johan Backlund, 34, har varit utan klubb sedan han lämnade Slovan Bratislava i KHL efter förra säsongen. Han har tränat på is hemma i Skellefteå och nu ska det vara klart att han återvänder till sin moderklubb som han senast spelade för 2003.

Backlunds kontrakt med Skellefteå

Kontraktet med Skellefteå AIK gäller enligt SportExpressens uppgifter för återstoden av denna säsong, med förlängning över nästa. Ingen av Skellefteås nuvarande målvakter, Markus Svensson och Erik Hanses, har kontrakt för kommande säsong.

Johan Backlund har en lång meritlista, som även innehåller en match med NHL-klubben Philadelphia Flyers vars organisation han tillhörde mellan 2009 och 2012 innan han fortsatte till den finska toppklubben Kärpät där han spelade en och en halv säsong mellan 2012 och 2013. I SHL har Backlund spelat för Leksand och Timrå. Under hösten kopplades han ihop med SHL-konkurrenten Modo.

Backlunds KHL- och VM-meriter

De två senaste säsongerna har han spelat i KHL för ryska Vitjaz Podolsk och slovakiska Slovan Bratislava. Våren 2007 spelade han VM med Tre Kronor i Ryssland.

SportExpressen söker Johan Backlund och Skellefteå AIK för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: