Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Hela säsongen är över för elitseriespelaren

Publicerad

Timrås Simon Önerud kommer inte kunna belasta foten de närmsta sex veckorna på grund av en ligamentskada.

Det innebär att han missar elitserieslutspurten - och en eventuell kvalserie.

– Han är borta den här säsongen, säger Timrås läkare Örjan Fröjd till Hockeypuls.se.

Mycket talar för att Timrå tvingas spela en kvalserie för att hålla sig kvar i elitserien. Och där kommer laget i sådana fall att få klara sig utan forwarden Simon Önerud.

Timråspelaren klev av mötet med Växjö förra veckan och under torsdagen kom beskedet från den magnetröntgen han genomfört. Den visar en allvarlig ligamentskada – som gör att 24-åringen tvingas vänta sex veckor innan han ens kan börja belasta foten igen.

– Det är sådant som händer hockeyspelare och det är inte så farligt även om det är surt att missa slutet på säsongen, säger han till Hockeypuls.se.

Lång försäsong

Önerud tror att hans lagkamrater klarar av att säkra kontraktet utan honom - och siktar själv in sig på en lång försäsongsträning.

– Jag kommer inte att gipsa foten så jag kommer att kunna träna överkropp och kondition, jag får inte belasta foten i övrigt kan jag köra på. Jag får sikta in mig på att vara ännu bättre nästa säsong, jag behöver ju inte känna någon stress heller, säger han.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: