Foto: Paul Sancya
 Foto: Paul Sancya

Hasek kan tänka sig att spela i elitserien

Publicerad
Uppdaterad
Dubble Stanley Cup-vinnaren Dominik Hasek, 46, höll nollan sju gånger i KHL i fjol. Nu är han kontraktslös.
- Om jag inte får nåt i KHL är jag beredd att överväga förslag från de tre-fyra toppligorna i Europa, säger "The Dominator".
Tjeckiske målvakten Dominik Hasek slutade med ishockeyn efter att ha vunnit Stanley Cup med Detroit 2008. Efter en hel säsong utan att ha räddat puckar blev saknaden för stor för Hasek som vid 44 års ålder gjorde comeback hemma i Pardubice i tjeckiska ligan. Han var sensationellt bra. Hans klubb blev mästare och Hasek själv utsågs till bästa målvakt, årets spelare och till slutspelets MVP.

Flest nollor av alla

Så förra säsongen spelade Dominik Hasek på toppnivå i KHL hos Spartak Moskva. Hur det gick? Hasek höll nollan sju gånger - flest av alla.
Men eftersom OS-vinnaren från 1998 inte anser att Spartak köpt tillräckligt många klasspelare inför nästa säsong och därmed inte har chansen att vinna KHL-titeln vill Hasek till ett nytt lag.

Laget ska kunna vinna

Och han kan tänka sig att testa elitserien, som anses vara en av toppligorna i Europa.
- Men mitt villkor är det samma: mitt nya lag ska kunna vinna mästerskapet, säger Dominik Hasek till Sovjetskij Sport.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag