Foto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Här presenterar sig den nya stjärnan

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Redan berömd på Youtube.
Och i går visade William Wallén, 18, sin nya hemmapublik lite av de konster som fått massor av fans i hockeyvärlden att jubla.
Killen, som bara spelade 71 sekunder av matchen mot Brynäs, bjöd på stor show när han avgjorde.
William Wallén är en av elitseriens minsta med sina 172 centimeter.
Men att han är en av de största lirarna visade han med eftertryck inför drygt nio tusen åskådare i Scandinavium.
När Tomi Kallio och Niklas Andersson missat två straffar var stod plötsligt nr 61 på isen.
Frölunda-tränaren Kenta Johansson förklarar:
- Jag har sett på träning vad han kan göra. Men han hade bara gjort ett par byten, jag hoppades att han skulle palla för trycket.
Och som han gjorde det.

Retfullt enkelt

Full fart mot Niklas Svedberg i Brynäs-kassen. Han drog ner målvakten i spagat till vänster innan han blixtsnabbt svängde höger och retfullt enkelt lät pucken glida in i mål.
Den fräcka manövern utlöste säsongens första segerjubel i Scandinavium.
William jublade mot åskådarna innan han omfamnades av lyckliga lagkompisar.
- Skithärligt, det var ju mitt första mål också, säger han.
Lika fräck som när avgjorde mot Windsor för Mississauga i nordamerikanska OHL-ligan förra vintern var straffen inte (sök William Wallén på Youtube).
Men av reaktionerna i Scandinavium att döma var publiken mer än nöjd.
- Jag har en del att välja på, säger han. Men isen var så dålig att jag inte vågade åka baklänges eller något annat, men den här varianten vågade jag köra.
Den som följer Frölundas träningar stöter allt som oftast på William Wallén i spelargången där han går omkring och leker med en liten hård plastboll.

Laddar för konster

Han trixar och fintar, laddar för konster att visa upp på isen.
När han får chansen. För allt inte är inte uppåt för unge Wallén.
I säsongens fyra första matcher har han bara varit med på laguppställningen i de två senaste. I går blev det bara två byten i första perioden.
Däremot syntes han på isen så fort det var paus för skottning eller något annat avbrott.
- Jag vill visa coachen att jag är beredd att bli inslängd när som helst, säger han.
- I tidigare klubbar hade jag problem med att inte få spela, blev jag bänkad satte jag mig längst bort och tjurade. Men nu är jag med och peppar laget, vill visa att jag är med.
Hur länge kan du tänka dig att sitta på bänken innan du tappar lusten?
- Jag har tålamod, det är många matcher kvar. Det är upp till mig att visa att jag ska vara med. Jag visste förutsättningarna när jag skrev på.
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag