Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Hannula mållös - med utgående kontrakt

Publicerad
Uppdaterad
Om en vecka så går Mika Hannulas korttidskontrakt med Modo ut.
1-2-förlusten mot Luleå var Hannulas tionde raka mållösa match i nya klubben.
- Det skulle vara skönt att få göra mål, säger Hannula till Canal Plus.
Den gamle poängkungen Mika Hannula, med ett förflutet i bland annat Djurgården och HV 71, plockades in som joker på korttidskontrakt i Ulf Samuelssons stjärntäta lagbygge.
En i hög grad intressant värvning – som bland annat hyllades av HockeyExpressen.se:s reporter Henrik Sjöberg.
Men Hannula har inte motsvarat förväntningarna.
Förlustmötet med Luleå (1–2) var Hannulas tionde raka mållösa match.

Kamp mot klockan

Och om bara en vecka – den 16 oktober – så går forwardens kontrakt med Modo ut.
Men Hannula är enligt egen utsago inte pressad över situationen.
– Nej, jag känner mer press över om laget inte tar poäng, säger han till Canal Plus.

"Skulle vara skönt"

32-åringen har hittills noterats för tre assister.
– Jag har inte gjort mål än. Det är ingenting som jag går runt och funderar på, men det skulle vara skönt att få göra mål så det kan släppa lite, säger han.
Sami Sandell inledde målskyttet för Luleå, när han styrde in en passning från Ville Viitaluoma.
När Modo jagade en reducering så bjöd Niklas Olausson på en härlig soloräd som avslutades med ett pricksäkert dragskott, som letade sig in bakom Mikael Tellqvist via stolpen. Det var Olausson, som var tillbaka från ett skadeuppehåll, första mål för säsongen.
Jonas Ahnelöv gjorde Modos tröstmål.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag