Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Fransson skrev jättekontrakt med Luleå

Publicerad
Uppdaterad
VM-aktuella backen Johan Fransson, 25, har lockats av både KHL och NHL.
I stället har han skrivit ett femårskontrakt med Luleå.
- Det känns jättebra och riktigt kul att vi kommit överens, säger Johan Fransson i en kommentar.
Johan Fransson satte personligt poängrekord i elitserien där han gjorde 30 poäng (11 mål, 19 assist) på 54 matcher. Sedan några veckor tillbaka är han med Tre Kronor och slåss om en plats i VM-laget till Tyskland.
Kalixfostrade Johan Fransson blev sexa i poängligan för backar i elitserien.
- Johan Fransson är med sin profil, potential och vad han levererat för Luleå Hockey under den senaste säsongen en spelare som vi är jätteglada över att vi nu har kunnat sy ihop ett långtidskontrakt med, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström om femårskontraktet.
Elitseriekollegan Modo har gett 19-årige backen Eddie Larsson en plats i A-truppen till nästa säsong.
- Det känns riktigt inspirerande. Det är även kul att de verkligen tror på mig, säger Eddie Larsson till Modos hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag