Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Foppa opererad i hemlighet

Publicerad
Uppdaterad
LOS ANGELES. Peter Forsberg opererade i hemlighet sin högra fot i Göteborg 1 september.
Foppa bekräftar nu för SPORT-Expressen att ingreppet gjordes efter träningsmatcherna med Modo i Schweiz i slutet av augusti.
- Jag hade en platta i foten sedan operationen imaj för att stabilisera benet i foten. Det var dags att ta ut den, säger Foppa.
Han vill inte göra någon stor sak av operationen, som ägde rum bara tre veckor före Modos seriepremiär mot Frölunda 24 september.
Men nu har vi förklaringen till varför Foppa inte tränade med klubben under närmare två veckor.

Tog bort den i Göteborg

- Plattan sattes dit under operationen i maj för att hålla benet i foten på plats och skulle bort i vilket fall som helst, så jag åkte till Göteborg och gjorde ingreppet efter Mats Sundins bröllop iStockholm, berättar Foppa på telefon från Denver.

Satt fast med skruvar

Han säger att det "bara krävdes lokalbedövning" och att han tyckte att operationen var "en liten grej". Plattan satt fast med skruvar i benet.
- Jag flög hem till Övik två timmar efter ingreppet, märkvärdigare var det inte.
Foppa anlände till USA itorsdags och stannar iDenver i ett par veckor till.
- Svullnaden i foten har gått ner lite grann, så jag kan gå bättre på den. Men jag måste vila ett tag till innan stressfrakturen är läkt och jag kan börja fundera över framtiden, säger Foppa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag