Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Färjestads Robin Rahm fast för doping

Publicerad
Uppdaterad
Robin Rahms positiva dopingbesked chockade hela Färjestad.
Klubben tar kraftigt avstånd från handlingen - och erbjuder samtidigt krishjälp till målvakten.
- Jag har aldrig haft så mycket ångest i hela mitt liv, säger Robin Rahm.
I går fick Färjestad och Robin Rahm beskedet: dopingprovet han lämnade vid en rutinkontroll i slutet på juni visade spår av anabola substanser.
Målvakten får nu stöd av både klubbledningen och Färjestads mentala tränare.
– Men samtidigt är det viktigt att understryka vikten av det här. Det är oerhört allvarligt och vi tar kraftigt avstånd från en sån handling och sådana preparat, säger sportchefen Thomas Rundqvist till HockeyExpressen.se.

Har ångest

– Men oavsett vad som händer och om avtalet sägs upp så är det en människa vi pratar om. Så det är inte bara en fot i röven och ut på gatan. Utan vi ska försöka stötta honom så gott vi kan.
Sportchefen Thomas Rundqvist tog direkt när beskedet kom in Robin Rahm för ett enskilt samtal. Målvakten nekade först att han skulle ha använt otillåtna medel men erkände i dag.
- Jag har begått ett stort misstag och är oerhört ångerfull över detta och önskade att jag hade det ogjort, säger han till klubbens hemsida.

Stängdes av direkt

Han säger att beslutet att dopa sig berodde på att han ville tillskynda rehabiliteringen efter en höftoperation.
- Efter operationen ville man påskynda och sätta press på sig själv att komma tillbaka snabbt från en lång rehabilitering. Det är väl inget jag vill skylla på, men... ja, det är väl en del av förklaringen, säger Robin Rahm till TT.
- Man tog väl en typ av chansning. Man vet ju att vi blir testade. Men man var väl bara otroligt dum. Jag vet inte vad jag tänkte egentligen.
Klubben stängde omedelbart av sin målvakt från all träning och spel i väntan på domen.
- Vår etik och moral är i det här fallet glasklar och det kan inte råda någon som helst tvekan hos någon i vår verksamhet vad som gäller. Det är en föreningspolicy som inte kan missförstås och som fungerat prickfritt under alla år, säger klubbdirektören Håkan Loob i ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag