Foto: Lars Hedelin
 Foto: Lars Hedelin

Färjestad tappade tvåmålsledning

Publicerad
Uppdaterad
Kritiserad och ifrågasatt.
Men Tomas Skogs håller för öronen - och mot Färjestad gick Timråbacken in
och avgjorde.
- Någon gång ska väl även en blind höna hitta fröet, skrattade Skogs.
Färjestad ledde med två mål, men ska vara glada att man fick med sig en poäng. I den sista perioden jagade Timrå i kapp och hade också flera bud på att slå in segerpucken.

Snurrade upp

Till slut satt den – på övertid. Tomas Skogs snurrade bort Färjestad och siktade in 3-2.
- Jäkligt kul att Skogs fick avgöra matchen. Han har fått mycket skit i tidningarna, men har varit riktigt bra den senaste tiden, sade Challe Berglund, tränare i Timrå.
Själv sade matchhjälten:
- Det är väl av dem som inte kan hockey? Skämt åsido, man har fått lite skit. Jag har varit skadad och det är sånt som sitter kvar. Men nu har vi gått på lite backar ett tag och det går bättre och bättre, sade Skogs.
Målet var en individuell prestation som heter duga. Skogs vred och vände innan han fick öppen gata att snärta in 3–2 bakom Henrik Karlsson.
- Färjestad måste ha fått hjärnsläpp, samtidigt som mina vänner gör ett bra jobb och tar bort motståndarna, sade Skogs.

Låg under

Inför den sista perioden låg Timrå under med 0–2 efter mål av Per Åslund och Arto Laatikainen – båda i numerärt överläge. Timrå var dock spelmässigt bättre än hemmalaget och i den sista akten skipades rättvisa. Det tjeckiska nyförvärvet Kamil Piros (förra säsongen i HV 71) gav laget energi och åkte slalom igenom FBK-försvaret och rakade in reduceringspucken. Några minuter senare var man också i kapp. Björn Svensson tilläts stå omarkerad framför en utelämnad Henrik Karlsson och lyfte in 2–2. I slutet av matchen handlade mycket om Timrå, men trots flera lägen kom inte segermålet förrän i förlängningsperioden.

"Bra match"

- Vi gör en bra hockeymatch och det kändes ruttet att ligga under inför den sista perioden. Det var tunga steg till omklädningsrummet, men det var inte helt hopplöst. Vi gick in och nötte vidare, sade Challe Berglund.
Färjestadstränaren Per-Erik Johnsson höll med i den analys som Berglund lade fram:
- Det är Timrå som styr händelserna och är heta i hela matchen. Jag är riktigt besviken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag