Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Djurgården planerar att hedra Sven Tumba

Publicerad
Uppdaterad
Sven Tumba är död.
Nu hedras Djurgårdslegenden med en tyst minut inför lördagens match mot Växjö.
Dessutom kommer en bild på Tumba att finnas inne i arenan så att människor kan tända ljus och minnas spelaren.
- Det är en av de största spelarna i klubbens historia, säger Djurgårdens pressansvarige Jimmy Peterson.
Sven Tumba vann åtta SM-guld med Djurgården och är en av klubbens största genom tiderna.
Ny hyllas den bortgångne hockeyspelaren av föreningen.

Tyst minut

Inför lördagseftermiddagens hemmamatch mot Växjö så förbereder Djurgården flera hyllningsaktioner.
En tyst minut kommer att hållas före nedsläpp och hemmaspelarna kommer dessutom att spela med svarta sorgeband.
Dessutom kommer någon inom klubben att hålla ett kortare tal i samband med matchen.
– Så kommer det att bli. Jag vet dock inte riktigt vem än så länge, det kanske blir ordförande Mats Larsson. Men jag vågar inte säga det säkert, jag har inte hunnit prata med så många, säger Djurgårdens pressansvarige Jimmy Peterson.

Lasse Björn på plats

Sorgen är stor i klubben efter dödsbeskedet.
– Vi visste ju att det var något på gång, men det är klart att det är tråkigt. Ingen har glömt honom trots att det var ett tag sedan han spelade. Han är en av de största spelarna i klubbens historia, säger Jimmy Peterson.
Även supportrarna kommer att få möjlighet att hedra Sven Tumba.
– Vi planerar att ha ett foto i arenan där folk ska få tända ljus. Men det är inte helt bestämt än var det blir någonstans. Vi ska se var det blir bäst, säger Djurgårdens pressansvarige.
En av de som kommer att vara på plats på Hovet är Sven Tumbas gamle landslagskompis Lasse Björn.
– Jag hoppas verkligen att han hedras på något sätt, säger Björn.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: