Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Djurgården och AIK slåss om Hannula

Publicerad

Efter sejouren i Finland är landslagsforwarden Mika Hannula på väg tillbaka till Sverige igen.
Enligt uppgifter till SportExpressen.se slåss AIK och Djurgården om 33-åringen.
– Vi ser över olika alternativ och det är allt jag kan säga just nu, säger Hannulas agent Tommy Öström.

Den landslagsmeriterade forwarden Mika Hannula har tidigare deklarerat att han vill hitta en klubb utomlands den här säsongen.

Men nu talar det mesta för att 33-åringen kommer att inleda säsongen hemma i Sverige – och det finns intresse från flera håll.

"Olika alternativ"

Enligt uppgifter till SportExpressen.se försöker både AIK och Djurgården att värva honom och med största sannolikhet kommer han inleda den här säsongen i någon av stockholmsklubbarna.

– Vi ser över olika alternativ och det är allt jag kan säga just nu, säger Hannulas agent Tommy Öström.

2009-2010 och 2010-2011 spelade Hannula för Djurgården under delar av säsongerna. Förra vintern inledde forwarden i Modo och gjorde 14 poäng på 20 matcher innan han avslutade året i finska SM-lligaklubben Espoo Blues.
Hannula gjorde 14 poäng på 22 matcher i Finland och i slutspelet producerade han 12 poäng på 16 matcher.

"Ingen jag pratat med"

När SportExpressen.se konfronterar Djurgårdstränaren Challe Berglund med uppgifterna om att klubben vill värva Hannula säger han:

– Jaha, det är ingen som jag har pratat med. Det är inget jag vet och jag borde veta om det, säger Berglund.

På onsdag väntar BIF Karlskoga hemma på Hovet för Djurgårdens del – en match där backjätten och NHL-stjärnan Douglas Murray kommer göra debut för klubben efter att han värvats på grund av den rådande strejken i Nordamerika.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: