ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund

Djoos kallas till NHL - missar SHL-starten

ANNONS:
Läs mer om SHL

JÖNKÖPING. Knappt två veckor före SHL-premiären tappar Brynäs en av sina viktigaste spelare.
Washington Capitals har bestämt sig för att kalla över Christian Djoos, 20, som får chansen att slå sig in i NHL-klubben.
– Det ska bli kul, jag åker över den 8:e september och är med på rookiecampen, sen vet jag inte riktigt hur länge jag blir kvar, säger Djoos.

I somras skrev Brynästalangen Christian Djoos på ett treårskontrakt med Washington Capitals, klubben som draftade honom 2012.
Han var över till USA i somras men lånades sedan ut till Brynäs igen och 20-åringen har startat försäsongen i Gävle.
Men bara knappt två veckor före SHL-premiären har den nya ledningen i Washington tänkt om och Brynäs kommer få inleda säsongen utan sin bästa powerplay-back.
– Ja, så kommer det att bli. Jag åker över den 8:e september och är med på rookie-campen. Sen vet jag inte riktigt hur länge jag blir kvar men dom vill se mig igen och tycker det är för för min utveckling, säger Djoos.
– Jag var där i somras och nu vill dom verkligen se mig en gång till och det är väl ett bevis på att jag gjorde bra i från mig förra gången så det ska bli kul att få chansen.
Efter att Ryan Gunderson lämnat Brynäs för spel i Jokerit har det på förhand pratats mycket om Djoos som ersättare i powerplay.

"Ska bli kul"

Om Djoos inte lyckas slå sig in i NHL-laget är Brynäs hopp att man låter honom komma tillbaka till Sverige och SHL igen.
– Det har känts bra här på försäsongen både för mig och laget, det är många nya spelare som hittills varit bra. Som bröderna Vesterholm (Ponthus och Pathrik), de hittar varandra på isen när dom sover så det är kul att se sånt bra samspel, säger Djoos.
Om nio dagar åker Djoos över till Nordamerika.
– Det ska bli kul och sedan får vi se vad som händer, säger han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: