Örebros Derek Ryan. Foto: Johan Bernström
Örebros Derek Ryan. Foto: Johan Bernström

Derek Ryan nobbde spel i Leksand: "Svårt"

Publicerad

Derek Ryan har fått en flygande start i Örebro.

Men han var bara detaljer från att skriva på för krisande Leksand.

– Det var ett svårt beslut för mig och min familj, säger han till C More.

Efter två ytterst framgångsrika år i den österrikiska ligan valde den 27-åriga amerikanen att byta Alperna för Sverige.

Men var i SHL han skulle hamna var länge osäkert.

Flera klubbar, däribland Leksand, ville ha Ryan.

Till slut föll valet på Örebro - där har han fått en drömstart.

På sju matcher har det blivit två mål och tre assist.

Men historien kunde ha varit en annan.

Leksand för litet

Inför dagens möte med Leksand avslöjar amerikanen hur nära det var att han hamnade i Dalarna.

– Det var riktigt nära. Det var en fråga om dagar mellan att skriva på för Leksand eller för Örebro. Leksand var riktigt intresserade av mig, säger han till C More.

Ryan säger att det var ett tufft beslut att ta. Både för han och hans familj.

– Det var flera faktorer som gjorde att det blev Örebro. En av de stora var att leva i en större stad. Det är skönt att kunna gå till restauranger och så, säger han.

Närhet till kyrka

För den religiösa amerikanen var möjligheten att praktisera sin tro viktig.

– De har en kyrka i centrala Örebro. Vi hade fått köra 40 minuter från Leksand för att kunna gå i kyrkan, säger han.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida