Foto: Tommy Pedersen
 Foto: Tommy Pedersen

Brynäsback drabbad av jobbig sjukdom

Publicerad

Brynässpelaren Lars Jonsson har haft stora problem med skador och sjukdomar de senaste åren.

Nu har han fått förklaringen till alla problem.

Backen lider av ledgångsreumatism och nu blir han borta på obestämd framtid.

– Det här är inget kul besked att få, säger Lars Jonsson till klubbens hemsida.

Säsongen kan vara över för den - från Brynäs - utlånade Almtunabacken Lars Jonsson.

Jonsson har varit skadad och sjuk mycket under de senaste åren och nu har han fått veta varför.

30-åringen har diagnostiserats med ledgångsreumatism - en kronisk sjukdom som attackerar den egna kroppen i form av inflammationer i lederna.

"Komplicerad sjukdom"

Enligt läkarna ska den genetiska sjukdomen ha drabbat Jonsson i samband med en vadskada 2009.

Jonsson kommer nu att påbörja medicinering och efter en månad kommer behandlingen att utvärderas.

– Det här är inget kul besked att få, just för att det är en komplicerad sjukdom som det inte finns något botemedel till. Men samtidigt är det skönt att få svar och få vetskap om vad som händer och pågår i kroppen, på något sätt är det många bitar som faller på plats. Nu har jag hamnat i bra vård och det är skönt att veta att med rätt mediciner återgår det förhoppningsvis till det normala, säger Lars Jonsson till Brynäs hemsida.

Hoppas på comeback

När backen kan vara tillbaka på isen är ännu oklart.

Nu ligger fokus på hälsosam träning och vila.

– Beskedet är jättetråkigt att vi får. Samtidigt är det skönt att han fått en diagnos efter en lång tids skadeelände. Det viktigaste nu är att Lasse Jonsson blir helt återställd och sedan får hockeyn komma efter det. Förhoppningsvis återser vi Lasse i Brynäströjan innan säsongen är slut, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: