Foto: Avdo Bilkanovic
 Foto: Avdo Bilkanovic

Bartley lämnar Dif - innan han gjort debut

Publicerad
Victor Bartley kom till Djurgården från Rögle efter den gångna säsongen.
Nu lämnar han laget - utan att ha spelat en enda match.
Enligt uppgifter är han klar för Nashville i NHL.
- Är det så är det såklart roligt för honom, men tråkigt för oss, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén till HockeyExpressen.se.
Det är bloggen Mrmadhawk som kommer med uppgifter om att den före detta Rögle-spelaren Victor Bartley är klar för Nashville.
Enligt bloggen ska Bartley ha skrivit på för två år.
Det betyder i såfall att den 23-årige backen lämnar Djurgården direkt - utan att ha spelat en enda match för klubben.
Bartley gick till Djurgården strax efter att Rögle spelat klart kvalserien för några månader sedan.

"Hade räknat in honom"

Nu ska han alltså vara klar för Nashville.
Djurgårdens tränare Tomas Montén blir inte förvånad över uppgifterna.
– Jag vet att han har florerat runt i olika NHL-lag. Det är inget konstigt i såfall. Är man född i Nordamerika så är det där man vill spela, det är förståeligt, säger han till HockeyExpressen.se.
Victor Bartley är just nu i USA på semester.
– Tanken var att han skulle dyka upp i juni. Vi får se. Är det så att han är klar för NHL så är det såklart roligt för honom, men tråkigt för oss. Men så här är det, det försvinner säkert någon spelare till, säger Tomas Montén.
Har du pratat med sportchefen Jan Järlefelt?
– Vi pratades vid under torsdagen, men då pratade vi inte om Victor Bartley.
Hur stort bakslag är det här om Bartley nu lämnar?
– Vi hade räknat in honom så det är klart att vi måste ut och leta. Men jag hoppas att han blir kvar, säger Tomas Montén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag