Foto: Donna Mcwilliam
 Foto: Donna Mcwilliam

Avslöjar: NHL-forward är klar för Frölunda

Publicerad

Göteborgsklubben värvar enligt uppgift till HockeyExpressen.se Detroitforwarden Fabian Brunnström.

– Jag kan inte kommentera någonting tyvärr, säger Brunnström.

Den före detta Färjestadsforwarden Fabian Brunnström flyttar hem till elitserien efter fyra säsonger i NHL och Nordamerika. Han kommer närmast från Detroit Red Wings där det bara blev fem matcher den gångna säsongen. Resten av tiden fick han tillbringa i farmarlaget Grand Rapids.

Enligt uppgift till HockeyExpressen.se har Frölunda och Brunnström skrivit ett treårskontrakt.

"Trevlig stad"

Brunnström vill inte bekräfta övergången, men säger:

– Frölunda är ett bra lag och det är en trevlig stad. Det skulle jag absolut kunna tänka mig.

Brunnström fortsätter:

– Förmodligen kommer det bli klart med en klubb ganska snart. Det optimala är ett långtidskontrakt, men jag vet att jag kommer att hitta någonstans att spela.

Frölunda får in 27-årige Brunnström i ett perfekt läge då man tappat både Fredrik Pettersson och Mika Pyörälä till KHL och lovande Johan Sundström till NY Islanders samtidigt som veteranen Per-Johan Axelsson undersöker möjligheten att avsluta sin hockeykarriären i NHL.

Slog igenom i Färjestad

Fabian Brunnström slog igenom i elitserien hos Färjestad innan han hett eftertraktad i NHL skrev på för Dallas 2008. Förra säsongen blev det bara fem NHL-matcher hos Detroit men efter att ha snackat med Red Wings ledning låg ett nytt kontrakt på lut innan man tvärvände.

Brunnström väljer nu tryggheten i elitserien och avtalet med Frölunda gäller till 2015.

I NHL har han gjort 41 poäng (19 mål, 22 assist) på 104 matcher. Det är dit han vill tillbaka.

– NHL kommer alltid att vara målet och jag kommer alltid att sträva efter att bli så bra som möjligt som spelare. Så kommer det att vara resten av karriären.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: