Modos general manager Markus Näslund. Foto: Stina Sandberg
Modos general manager Markus Näslund. Foto: Stina Sandberg

Ännu en talang ratas i plantskolan Modo

Publicerad
Plantskolan Modo Hockey släppte inte fram någon junior i kvalserien.
Backen Isak Ahrling, 19, är den senaste talangen i raden som lämnar klubben. Han säger till HockeyExpressen.se:
- De tre år jag har varit här så har det varit nån spelare då och då som fått vara uppe och testa. Jag vet inte vad jag ska säga...
Efter SM-guldet 2007 har Modo haft stora problem att slussa in juniorer i A-laget.
Samtidigt har konkurrenter i norr, som Skellefteå och Luleå, lyckats bättre. De tog sig till SM-slutspel och slogs om guldet i våras.
Modo tvingades kvala för att hänga kvar i elitserien. Och då fick ingen av klubbens juniorer spela för det sparkade tränarparet Charles Berglund och Andreas Johansson.
- Det var väldigt spänt läge i kvalserien. Och Modo är en väldigt anrik klubb och har alltid varit i elitserien. Det är väl många faktorer som spelar in för hur de tänkte, säger juniorbacken Isak Ahrling till HockeyExpressen.se.

Tunga år

Skellefteå var i SM-final och unga spelare som David Rundblad, Tim Erixon, Adam Larsson, med flera, var tongivande under hela säsongen.
Modo har i sin tur haft dystra år med missade slutspel.
Med nye general managern Markus Näslund och hans kollega Peter Forsberg börjar Modo om från grunden. Juniorer ska släppas fram, och några har fått en chans att spela till sig en plats i A-laget.

Kallad till möte

Bland dem finns inte backen Isak Ahrling, trots att han spelade åtta elitseriematcher i vintras.
- Modo kallade ner mig på ett möte. Jag fick inte reda på det genom Markus eller Peter. Det gick genom Lennart Hermansson, J18-tränaren. Det var så jag fick reda på det.
Besviken?
- Självklart. Jag hade hoppats att få chansen över sommaren, att kanske träna med A-laget. Jag har ändå gjort ett par matcher där och då har det gått bra.
Modo har fått kritik för att inte släppa fram juniorer. Och juniorerna har fått veta av Modo att de inte är tillräckligt bra.
Tycker du att ni juniorer är tillräckligt bra för att ta en plats i A-laget?- Jag tycker att spelarna som är här är jättebra. Många skulle göra jättebra i från sig där uppe. Det är inga konstigheter med det, menar Isak Ahrling.
- Nu gör de om ganska mycket i föreningen. Det är många nya där uppe i styrelsen. De försöker bygga om lite för att satsa på juniorerna, som förr i tiden, då alla de stora spelarna kom fram. Det har varit ganska gammalt här, men nu är det generationsskifte på gång.

Framtid oklar

20-åringarna Joakim Arnmark och Andreas Forsström fick inget kontrakt med Modo och hamnade i division 1-klubben IFK Kumla.
Vart Isak Ahrling tar vägen när han lämnar "the Heart of Hockey" är oklart.
- Jag blir nog kvar inom Sverige, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag