Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop
 Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop
.. Simon Önerud lämnade matchen skadad Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop
.. Simon Önerud lämnade matchen skadad Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop

Almquist förstörde Sandströms jubileum

Publicerad

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Janne Sandström blev Luleås mesta spelare genom tiderna när klubben gästade HV 71 på lördagen.

Men det blev inget jubel för Sandström i den historiska matchen - eftersom HV 71 tog hem segern med 5-3.

– Det är inte så ofta jag hänger dit dem, men ibland händer det tydligen, säger hemmalagets tvåmålsskytt Adam Almquist.

Janne Sandström blev historisk när Luleå gästade HV 71 på lördagen. Då gjorde han nämligen sin 739:e match i Luleås tröja - och klev därmed om Roger Åkerström som klubbens mesta spelare genom tiderna.

Men den historiska matchen kunde ha fått ett bättre slut - eftersom HV 71 vann med 5-3 efter att Adam Almquist blivit hjälte med sina två mål.

Det var dock Luleå som fick in det första målet, när Anton Hedman klev fram sent i första perioden. Men i andra kom kvitteringen, och bara två minuter senare kunde HV 71 ta ledningen i powerplay genom Erik Christensen.

Almquist: "Kul att kunna hjälpa till"

Men det var inte över än. Luleå kvitterade med dryga minuten kvar av perioden, och det var alltjämt två lika inför tredje.

Väl där behövdes det inte många minuter innan Ilari Melart kunde återta ledningen för sitt Luleå. HV 71 replikerade dock snabbt genom Adam Almquist - som bara minuter senare också såg till att ännu en gång ge hemmalaget ledningen med sitt andra mål för kvällen.

Därefter orkade Luleå aldrig hämta sig, och i stället kunde Oscar Sundh fastställa slutresultatet efter mål i öppen kasse.

– Det är inte så ofta jag hänger dit dem, men ibland händer det tydligen. Det är kul att få kunna hjälpa till lite på den fronten också, säger tvåmålskytten Almquist.

Sandström: "Det är lite blandade känslor"

Efteråt menade Sandström att han är glad över sitt rekord - men att förlusten dämpade glädjen.

– Det är lite blandade känslor. Självklart en rolig grej som jag är och kommer vara väldigt stolt över, men samtidigt är det en match som vi förlorar, säger han.

– Det är klart att jag är stolt och jätteglad. Jag har trivts fantastiskt bra här hela tiden, och det har aldrig funnits någon tvekan att fortsätta.

Samtidigt vill han inte spekulera alltför mycket om framtiden.

– Några matcher till lär det väl bli, men jag funderar inte så jättelångt framåt utan försöker njuta av tillvaron och ha kul, säger backen.

Victor Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: