ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Hagelin. Foto: Will Schneekloth/Icon Smi
Hagelin. Foto: Will Schneekloth/Icon Smi

Svenske NHL-stjärnan stannar i NY Rangers

ANNONS:
Läs mer

LOS ANGELES. 15 miljoner kronor i årslön under de kommande två säsongerna i New York Rangers.
Carl Hagelin, 24, kan kalla sig mångmiljonär efter att igår ha skrivit på sitt nya NHL-kontrakt värt 30 miljoner.

- Det känns overkligt. Kanske inte så mycket för pengarna, så långt har jag inte hunnit tänka, men att jag nu har ett envägskontrakt i NHL. Det var inget jag trodde skulle hända för sex-sju år sedan, säger han till SportExpressen.se.

Sedan sex veckor tillbaka är han hemma i Sverige och kör rehabträning för att den opererade vänsteraxeln ska läka så snabbt som möjligt.

- Operationen i New York gick bra och jag börjar nu känna mig bättre. Mitellan åker snart och jag kan börja träna upp axeln på allvar, säger Carl.
Var det viktigt för dig att vara kvar i Rangers?

- Ja, det är en fantastisk klubb att spela för och New York är en fantastisk stad att bo i, så jag är glad att de ville ha mig kvar.

"Båda parter är nöjda"
Vad säger du om pengarna?

- Jo, det är bra med pengar. Båda parter är nöjda. Nu gäller det för mig att visa att jag är värd de här pengarna.

- Sedan är det en fördel att vara kvar i den klubb, där man spelat de senaste åren. Det gör saker och ting lättare. Man känner lagkamraterna och så.
Hur firar du det här?

- Min fabror och gudfader Mikael Hagelin fyller femtiofem år i dag, så vi ska fira tillsammans. Det här är en grymt cool dag för mig, säger Carl Hagelin.

Han slutade sexa i Rangers interna poängliga under grundserien senast med 24 poäng, 10 mål och 14 assist, på 48 matcher.

I slutspelet blev det ytterligare 6 poäng, 3 mål och 3 assist, på tolv matcher. Bara två spelare i laget gjorde fler poäng.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: