ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Joakim Andersson och Gustaf Nyquist spelar till vardags i Detroit Red Wings men representerar just nu farmarlaget Grand Rapid Griffins som skulle möta Anton Landers Oklahoma Barons igår. En match som fick skjutas upp på grund av tornadon. Foto: Larry Macdougal
Joakim Andersson och Gustaf Nyquist spelar till vardags i Detroit Red Wings men representerar just nu farmarlaget Grand Rapid Griffins som skulle möta Anton Landers Oklahoma Barons igår. En match som fick skjutas upp på grund av tornadon. Foto: Larry Macdougal

Svenskarna mitt
i tornadokaoset

ANNONS:

LOS ANGELES. De svenska spelarna var på väg ut till uppvärmningen på isen när hockeyarenan i Oklahoma City fick utrymmas i natt.
- Vi fick ta skydd i parkeringsgaraget under arenan tillsammans med hemmalaget och fansen, berättar Joakim Andersson i Detroit Red Wings farmarlag, Grand Rapids Griffins för SportExpressen.se.
Matchen blev uppskjuten och ska spelas på söndag istället.

För hemmaspelaren Anton Lander i Oklahoma City Barons var det andra gången på en dryg vecka, som han fick söka skydd under jorden i parkeringsgaraget till Cox Convention Center i Oklahoma City.
- Jag är själv skadad just nu och kom inte till arenan förrän lagkamraterna skulle gå ut på isen inför uppvärmningen. Nu fick vi alla söka skydd istället, säger Anton.

Tog skydd under jord

Spelarna och de fans som hade tagit plats på läktarna inför det fjärde mötet mellan Edmontons farmarlag Oklahoma City Barons och Grand Rapids Griffins i semifinalen av AHL-slutspelet fick vänta under jord i cirka 45 minuter innan de tilläts gå tillbaka upp i arenan.
- Då hade regnovädret utanför gjort att taket i arenan och omklädningsrummen börjat läcka, så matchen blev inställd. Vi fick ta ut all utrustning, då delar av plattorna till innertaket rasade ner, säger Lander.

Känns det otäckt att bo i Oklahoma när sånt här händer två gånger på en vecka?
- Nej, men det är inte roligt. Det är tråkigt och hemskt. Men jag var inte rädd, tv-kanalerna har bra uppdatering om var tornadon är, så man hinner söka skydd. Men vi vill förstås spela hockey och leva ett vanligt liv.
Joakim Andersson och Gustav Nyquist spelade kvartsfinal i Stanley Cup med moderklubben Detroit Red Wings natten till torsdagen, svensk tid.
När man hade förlorat den sjunde och avgörande matchen borta mot Chicago ville klubbledningen att svenskduon skulle flyga till Oklahoma City och förstärka farmarlaget Grand Rapids, som ligger under med 2-1 i matcher mot City Barons i semifinalen av Calder Cup, som är AHL:s motsvarighet till Stanley Cup.
- Det var åska och dåligt väder när Gustav och jag flög in hit på torsdagskvällen och under fredagen var det kvavt och varmt hela dagen. Men ovädret kom på rktigt när vi hade hunnit till arenan och börjat uppladdningen inför matchen.
Hade du hunnit få på dig hockeyutrustningen när beskedet om att ni måste evakuera arenan kom?
- En del av mina lagkamrater var ombytta, själv hade jag gymkläderna på och skulle just börja byta om.
Vad hände sedan?
- Vi fick vänta ut ovädret i parkeringsgaraget, som enligt uppgift ska vara den säkraste byggnaden i stan, under jord i kanske fyrtiofem minuter. Sedan fick vi ett första besked att matchen skulle spelas i kväll, men när man upptäckte att det droppade in vatten från taket i omklädningsrummet och även på läktarna blev matchen inställd, säger Joakim.

Två matcher på två dagar

I Grand Rapids spelar också en tredje svensk, backen Adam Almqvist. Han var också på plats och skulle spela nattens match, men fick liksom alla andra spelare söka skydd istället.

Nu väntar två matcher på två dagar i Oklahoma City för Andersson och hans lagkamrater i Grand Rapids.
Man skulle enligt schemat mötas både fredag och lördag, nu blir det lördag och söndag istället.
Om inte nya oväder sätter stopp för hockeymatcherna.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: