ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Sundin: "Han har alla möjligheter att bli stor"

ANNONS:
Läs mer

Mats Sundin spelade 1 346 NHL-matcher under 18 år. Och gjorde 1 349 poäng.

Nu vill han att fler unga svenska spelare gör som honom och blir storstjärnor under lång tid.

– Den som jag personligen har mest förväntningar på är Nicklas Bäckström, säger Sundin.

Snart 42-årige Mats Sundin har tillbringat halva livet i Kanada där hans spelade för de tre NHL-klubbarna Quebec, Toronto och Vancouver.

Sundin bor numera hemma i Stockholm och kan se tillbaka på en fantastisk NHL-karriär, precis som hans kollegor i superstjärnebranschen Peter Forsberg och Nicklas Lidström.

"Landeskog har alla möjligheter"

Sundin pratar engagerat om de yngre svenska NHL-spelarna, däribland 20-årige Gabriel Landeskog, som under sin andra NHL-säsong i Colorado är ny lagkapten.

– Jag såg honom i VM. Han har alla möjligheter att bli en av våra stora stjärnor i NHL, säger Sundin till SportExpressen.se.

– Men arbetet börjar när man kommer in. Jag vet själv när jag var 19 år och hade skrivit mitt första NHL-kontrakt att "nu är jag hemma". Men då börjar egentligen det riktiga arbetet. Det är lång väg för alla våra unga svenska killar som kommer in, att de ska etablera sig, inte bara vara i NHL några år. Man vill att de ska kliva upp och bli en storstjärna och ta ett större ansvar i NHL-lagen, säger Sundin.

"Har mest förväntningar på Bäckström"

Han preciserar sig:

– Den som jag personligen har mest förväntningar på är Nicklas Bäckström, att han ska ta nästa steg och verkligen etablera sig som en topp fem-topp tio-spelare i NHL och att han tar på sig mer av en ledarroll i Washington. Det hade varit kul att se.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: