ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Kathy Willens
Foto: Kathy Willens

Strålman är klar för Tampa Bay Lightning

ANNONS:
Läs mer

Anton Strålman är klar för Tampa Bay – som SportExpressen.se kunde avslöja har han skrivit ett femårskontrakt med klubben.

Men han är inte nöjd med hur skilsmässan med New York Rangers gick till.

– Jag är besviken att det inte blev någon riktig förhandling med dem, säger Strålman.

Anton Strålman var en viktig kugge i det New York Rangers som tog sig hela vägen till Stanley Cup-final.

Men det blir ingen fortsättning i klubben för honom – i stället flyttar Strålman till Florida.

Som SportExpressen.se kunde avslöja, vilket nu bekräftats av klubben, så har backen skrivit ett femårskontrakt värt 151 420 408 kronor.

"Jag är besviken"

Strålman hade gärna sett att Rangers ansträngt sig mer för att behålla honom.

– Klart det känns tufft att lämna Rangers, men vi gav dem alla chanser att komma med ett nytt bud. Jag är besviken att inte blev någon riktig förhandling med dem. Jag är besviken på själva processen, säger Strålman.

Nu blickar han i stället framåt och är nöjd med att ha hamnat i Tampa.

– Jag är nöjd med både lön och kontraktets längd. Sedan var det jätteviktigt för mig att få en klausul om no-trade. Det ska verkligen bli kul att få vara delaktig i den satsning Tampa gör och visst är det en fördel att Victor Hedman finns där.

Anton Strålman är fostrad i Skövde och spelade för Timrå innan han 2007 lämnade Sverige för spel i Nordamerika. Totalt har han gjort 394 NHL matcher och 112 poäng (18+94).

"En bra kille"

I Tampa finns sedan tidigare en annan svensk, backen Victor Hedman. Målvakten Anders Lindbäck har däremot precis lämnat klubben, han är klar för Dallas.

Hedman gläds åt tillskottet av en ny backkollega.

– Det är en bra kille, vi har träffats ett par gånger. Det är en grym spelare i båda ändarna av isen, han kommer att hjälpa oss, säger Hedman.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: