Foto: Marcio Jose Sanchez
 Foto: Marcio Jose Sanchez

Silfverberg skrev på nytt NHL-kontrakt

Publicerad

Förra Brynässtjärnan Jakob Silfverberg, 23, nobbade ett tvåårskontrakt med Anaheim.

Men han har skrivit på för en ny säsong vilket ger honom närmare sex miljoner kronor.

– Det är lite gambling, men vi är övertygade om att det blir en kanonsäsong för Jakob, säger hans agent Patrik Aronsson till SportExpressen.se.

Det rookiekontrakt som Jakob Silfverberg skrev med Ottawa Senators, innan flytten till NHL-konkurrenten Anaheim, gick ut under sommaren.

Nu har OS-forwarden gjort klart med en fortsättning i Anaheim.

"Klar för ett år till"

– Det är klart. Han har skrivit på för ett år till, säger Silfverbergs agent Patrik Aronsson.

– Det var ett val som Jakob gjorde, att skriva ett år och få en hel säsong och göra det riktigt bra.

Jakob Silfverberg accepterade det erbjudande om ett ettårskontrakt som han fick av Anaheim och som inte innehöll någon signing-bonus. Envägskontraktet är värt 850 000 dollar, vilket motsvarar omkring 5,8 miljoner kronor.

"Silfver" siktar på guldkontrakt

– Han hade möjlighet att skriva tvåårskontrakt med mer betalt. Men nästa år kan han få arbitration (gå till skiljedomstol) och gör han en 40-50 poäng så är det helt andra summor än nu, säger Patrik Aronsson.

Jakob Silfverberg gjorde 23 poäng (10 mål, 13 assist) på 52 NHL-matcher för Anaheim och spelade OS med Tre Kronor i Sotji.

– Han gjorde sju poäng på de första elva NHL-matcherna förra säsongen, och fyra fem mål. Nu har han gjort två år i NHL och det här är det andra i Anaheim. Vi är helt övertygade, och framför allt Jakob som har tränat väldigt bra igen, om att han kan ligan och han har så mycket i sig, säger Aronsson.

Brynäs förre skyttekung siktar på att ta en plats i någon av de två toppkedjorna i Anaheim Ducks.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: