ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Ylwa Yngvesson
Foto: Ylwa Yngvesson

Salming och Näslund om Alfredssons flytt

ANNONS:
Läs mer

Först legendar i en hockeytokig kanadensisk stad – sedan avsluta med ett år på annat håll.

Börje Salming och Markus Näslund har vandrat samma väg som Daniel Alfredsson.

– Efteråt har man tänkt att det kanske kunde ha varit bättre att spela ett år till i Toronto i stället, säger Börje Salming till SportExpressen.se.

Daniel Alfredsson har representerat Ottawa hela sin karriär och totalt gjort 17 säsonger i klubben. När han tidigare i sommar bestämde sig för att spela ett år till tog de flesta för givet att han skulle fortsätta i Ottawa – men så blev det inte. Istället blir Detroit ny adress.

"Ville prova något nytt"

Börje Salming gjorde en väldigt liknande resa i sin karriär. Under 16 år i Toronto blev han en av klubbens absolut störste profiler genom tiderna – men han avslutade NHL-karriären med ett år i just Detroit.

– Efteråt har man tänkt att det kanske kunde ha varit bättre att spela ett år till i Toronto i stället, det kunde jag ha gjort. Men jag ville prova något nytt och sedan fick helt klart bättre betalt. Så här i efterhand kanske det hade varit bättre att stanna kvar men det var jävligt roligt i Detroit, säger Salming och fortsätter:

– Det hade varit häftigt att avsluta där men egentligen spelar det ingen roll. Det var bara positivt att gå till Detroit för man fick massa nya vänner där och de tog hand om mig fantastiskt bra.

Hur tror du det kommer kännas för Alfredsson att byta lag efter så lång tid?

– Det kommer nog känns lite konstigt men samtidigt kan det vara en kick att spela i ett annat lag.

Han tror inte att Alfredssons legendar-status i Ottawa kommer påverkas.

– Han kommer bli bra ihågkommen och de kommer ta hand om honom hur bra som helst i Ottawa, han har ju varit kung där. De kommer ihåg det man gjort där borta och har varit grymma mot mig.

– Det är inte som i Sverige, om man till exempel flyttar från Gnaget blir man lynchad.

"Större grej med Daniel"

Markus Näslund spelade tolv säsonger för Vancouver och var under åtta av dem kapten för laget. Men han avslutade karriären med ett år i New York Rangers.

– Jag ser det som en större grej med Daniel. Han har varit där hela sin karriär och har i stort sett så länge Ottawa funnits varit deras ansikte utåt. Det är klart att det är en stor grej och det kommer bli en omställning för honom, säger Näslund.

Näslund blev i slutändan inte erbjuden något nytt kontrakt av Vancouver där en prekär situation uppstod då hans förre agent Mike Gillis tog över som general manager.

Näslund menar att ett klubbyte kan bli en nytändning.

– Min erfarenhet är att det kan vara positivt att pröva något annat, det blir ofta så att man blir inkörd på samma saker när man är i en klubb så pass länge. Det är alltid kul att se hur det fungerar på andra ställen, säger han och fortsätter:

– Det är få förunnat att få spela i en förening hela sin karriär och det är unikt i sig men det är många grejer som spelar i besluten som man inte känner till om man inte är med bakom kulisserna.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: