Zdeno Chara och Denna Laing
Zdeno Chara och Denna Laing
Denna Laing efter olyckan Foto: Michael Dwyer
Denna Laing efter olyckan Foto: Michael Dwyer

Rivalerna samarbetar – för att stötta Laing

Publicerad

Boston Pride-spelaren Denna Laing skadade sig svårt under en match i december och blev delvis förlamad.

Nu samarbetar NHL-rivalerna för att stötta Laing och auktionerar ut tröjor för att samla ihop pengar som ska snabba på hennes återhämtning.

I oktober startade NWHL, amerikas första professionella damliga i ishockey. På nyårsafton anordnades en utomhusmatch mellan Boston Pride och Les Canadiennes, men den historiska matchen blir mest ihågkommen för Denna Laings otäcka skada.

I slutet av den första perioden snubblade hon på en klubba och föll med huvudet först in i sargen. Hon fördes direkt till sjukhus och kort därefter bekräftades att Bostonspelaren hade förlorat känseln i benen och att hon har begränsad känsel i armarna.

Fullt stöd från NHL

NHL uttryckte omedelbart att de kommer att stötta Laing i hennes återhämtning efter skadan, och nu sluter lagen upp för att samla in pengar till henne.

– Alla i NHL, inklusive Boston Bruins och Montreal Canadiens stöder Denna Laing tillsammans med hennes tränare, lagkamrater, vänner och fans. Vi kommer även att jobba med hennes familj och finnas där hela vägen genom rehabiliteringen, sade NHL:s kommissionär Gary Bettman.

Rivalerna samarbetar

Bruins och Canadiens må vara rivaler på isen, men utanför står de samlade för att stödja Laing. Efter att lagen möttes under natten mot onsdag signerade de sina tröjor för en auktion. Alla intäkter kommer att gå till Laings rehabilitering. Bruins har även donerat kring 1,8 miljoner kronor för att hjälpa Laing – och under torsdagen publicerade laget en bild på Twitter där lagkaptenen Zdeno Chara besökte Laing på sjukhuset.

 

 

 

Den 12 januari publicerare Laing en video på sitt Twitter-konto, där hon för första gången uttalade sig efter olyckan.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: