Nicklas Lidström. Foto: Axel Öberg
Nicklas Lidström. Foto: Axel Öberg

Nicklas Lidström: "Det är en fantastisk ära"

Publicerad

I går stod det klart att Detroit Red Wings ska hissa upp Nicklas Lidströms tröja.

Och nu har svensken bekräftat att han ska ta med hela sin familj för att närvara vid ceremonin i mars.

– Det är en fantastisk ära, säger Lidström till Detroit Free Press.

Det var i går som Detroit Red Wings meddelade att Nicklas Lidströms tröjnummer ska bli officiellt pensionerat och att svenskens matchtröja ska hissas upp i taket på Joe Louis Arena.

Ceremonin ska äga rum inför Red Wings match mot Colorado den 6 mars nästa år.

Nu har Lidström – som tillbringade 20 år i Red Wings innan han la skridskorna på hyllan i fjol – bekräftat att han kommer att vara på plats med sin familj.

– Jag ser fram emot ceremonin och att ha min familj där. Och att de ska få uppleva den fantastiska stämningen på Joe igen, säger Lidström enligt Detroit Free Press.

"Fantastisk ära"

Lidström tillhör nu en utvald skara. Sedan tidigare hänger tröjorna tillhörande Steve Yzerman, Ted Lindsay, Gordie Howe, Sid Abel, Terry Sawchuk och Alex Delvecchio i Joe Louis Arenas tak.

– Det är en fantastisk ära att ha min tröja hängandes bredvid Yzerman, Lindsat, Howe, Abel, Sawchuk och Delvecchio, säger Lidström.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida