Tacklingen som fick Kadri att bli förbannad. Foto: Larry Macdougal
Tacklingen som fick Kadri att bli förbannad. Foto: Larry Macdougal
Nazem Kadri. Foto: Charles Krupa
Nazem Kadri. Foto: Charles Krupa

Nazem Kadri straffas – efter "dödsgesten"

Publicerad

LOS ANGELES. Böter på 42 000 kronor.

Det blev straffet för Torontostjärnan Nazem Kadri, 25, efter dödsgesten han gjorde i riktning mot Calgarys lagkapten, Mark Giordano, tidigare i veckan.

Kadri slipper dock avstängning för förseelsen.

Det var under tisdagens möte mellan Maple Leafs och Flames i Calgary, som händelsen inträffade.

Giordano träffade Kadri hårt med en tackling och när Torontoforwarden kom till spelarbåset och hade satt sig visade han vad han tyckte om smällen genom att dra med handen över strupen samtidigt som han hade blicken mot Giordano.

Allt fångades av tv-kamerorna och blev ett hett samtalsämne efter matchen.

Kadri försökte ursäkta sig med att han inte riktigt kom ihåg gesten, men bad om ursäkt om det var riktigt att han hade gjort så.

– Jag var frustrerad och tyckte inte att tacklingen var riktigt ren, då han träffade mig mot huvudet, sa Kadri då.

NHL:s beslut: Böter för Kadri

Giordano uttryckte sin besvikelse över vad som hade hänt.

– Sånt där hör inte hemma inom vårt sport, men jag är övertygad om att ligan granskar händelsen och fattar ett riktigt beslut om vad som måste göras.

Under torsdagen hade NHL-ledningen funderat färdigt och utdömde ett maximalt bötesstraff till Nazem Kadri, enligt de regler som finns i kollektivavtalet mellan NHL och spelarfacket NHLPA.

Kadri stängdes av i fyra matcher i mars förra året efter en tackling mot huvudet på Edmontos Matt Fraser, så hade NHL gått på linjen om en avstängning nu hade straffet kunnat bli betydande, då Kadri hade klassast som en "återfallsförbrytare".

Han tillhör Torontos bästa spelare och har på 52 matcher den här säsongen gjort 11 mål och assisterat till ytterligare 17.

Toronto möter i natt, svensk tid, Oilers i Edmonton.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: