Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Nashville vill ha över JVM-stjärnan direkt

Publicerad

LOS ANGELES. NHL-klubben Nashville Predators vill ha över Filip Forsberg, 18, direkt.

– De har framfört såna önskemål, men inget är bestämt än, säger Leksandsstjärnans agent Claes Elefalk, vid CAA Sports.

Redan elitserieklara Leksand spelar den avslutande matchen i kvalserien på fredagskvällen.

– Sedan kommer jag att sätta mig med Filip under helgen i Leksand för att diskutera vad han vill göra, säger Elefalk.

Nashville bytte till sig NHL-rättigheterna till Forsberg inför NHL:s trading deadline i onsdags. Man gav upp etablerade NHL-forwarden Martin Erat och en talang som spelat i klubbens farmarlag, Michael Latta.

Är redo för NHL-spel

I det pressmeddelande som Nashville gick ut med gav man en vink om att man redan i vår gärna vill testa Filip i NHL eller AHL.

Och det är samma budskap som man nu förmedlat till den 18-årige forwardstjärnan via hans agenter.

Nashvilles general manager, David Poile, tror att Filip Forsberg är redo för NHL-spel.

Predators slåss just nu med en fjärdedel kvar av grundserien om en slutspelsplats och är i behov av all offensiv hjälp man kan få.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: