Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
 Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Mot NHL-debut - kallas hem även vid succé

Publicerad

Jesper Fasth är på väg mot NHL-debut.

Men om det blir succé och han fortsätter i NHL – då tvingas han hem för att spela VM.

– Det finns en överenskommelse, och den gäller, säger Tre Kronors general manager Tommy Boustedt, till SportExpressen.se.

Jesper Fasth och Calle Järnkrok har åkt över till Nordamerika för att spela några matcher i AHL.

Så var det i alla fall tänkt.

Hemma till 15 april

Men för Jesper Fasth verkar det bli succé, och nu har han tränat med New York Rangers – och kan göra debut i NHL. Men även om det skulle bli succé, kommer han att kallas hem till Sverige igen.

– Svenska hockeyförbundet har diskuterat det här med NHL:s organisation. Han och Calle Järnkrok kommer att komma hemma till den 15 april. Så är avtalet. Vi har släppt dem för att åka över och spela några matcher, det hade vi inte behövt, säger Tommy Boustedt, general manager Tre Kronor, till SportExpressen.se, och fortsätter:

– Peter Forsberg, vice ordförande Svenska hockeyförbundet, och Bill Daley, vice kommissioner NHL, har gjort den här överenskommelsen, att Fasth och Järnkrok ska åka över i två-tre veckor. Och sen åka hem för att vara tillgängliga för en eventuell VM-uttagning, säger han.

"Står över klubbarna"

Både Järnkrok och Fasth ägs av sina respektive NHL-klubbar, Detroit Red Wings samt New York Rangers. Men båda har varit utlånade till elitserien, Järnkrok till Brynäs och Fasth till HV 71.

Efter säsongen skulle de båda åka till AHL för att testa på i några matcher. Och Fasth är nu på väg att göra sin debut i NHL. Men även om det skulle bli succé – så kommer Fasth alltså inte att fortsätta i NHL.

– Om vi vill kalla hem Jesper så kommer han att åka hem. Så är avtalet och så är reglerna. Men Jesper känner till förutsättningarna, precis som hans klubb och NHL. Det finns en överenskommelse som står över klubbar och ledare, nämligen den mellan svenska hockeyförbundet och NHL, säger Boustedt.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: