ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Mot NHL-debut - kallas hem även vid succé

ANNONS:

Jesper Fasth är på väg mot NHL-debut.

Men om det blir succé och han fortsätter i NHL – då tvingas han hem för att spela VM.

– Det finns en överenskommelse, och den gäller, säger Tre Kronors general manager Tommy Boustedt, till SportExpressen.se.

Jesper Fasth och Calle Järnkrok har åkt över till Nordamerika för att spela några matcher i AHL.

Så var det i alla fall tänkt.

Hemma till 15 april

Men för Jesper Fasth verkar det bli succé, och nu har han tränat med New York Rangers – och kan göra debut i NHL. Men även om det skulle bli succé, kommer han att kallas hem till Sverige igen.

– Svenska hockeyförbundet har diskuterat det här med NHL:s organisation. Han och Calle Järnkrok kommer att komma hemma till den 15 april. Så är avtalet. Vi har släppt dem för att åka över och spela några matcher, det hade vi inte behövt, säger Tommy Boustedt, general manager Tre Kronor, till SportExpressen.se, och fortsätter:

– Peter Forsberg, vice ordförande Svenska hockeyförbundet, och Bill Daley, vice kommissioner NHL, har gjort den här överenskommelsen, att Fasth och Järnkrok ska åka över i två-tre veckor. Och sen åka hem för att vara tillgängliga för en eventuell VM-uttagning, säger han.

"Står över klubbarna"

Både Järnkrok och Fasth ägs av sina respektive NHL-klubbar, Detroit Red Wings samt New York Rangers. Men båda har varit utlånade till elitserien, Järnkrok till Brynäs och Fasth till HV 71.

Efter säsongen skulle de båda åka till AHL för att testa på i några matcher. Och Fasth är nu på väg att göra sin debut i NHL. Men även om det skulle bli succé – så kommer Fasth alltså inte att fortsätta i NHL.

– Om vi vill kalla hem Jesper så kommer han att åka hem. Så är avtalet och så är reglerna. Men Jesper känner till förutsättningarna, precis som hans klubb och NHL. Det finns en överenskommelse som står över klubbar och ledare, nämligen den mellan svenska hockeyförbundet och NHL, säger Boustedt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Läs mer
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: