Foto: Charles Krupa
 Foto: Charles Krupa

"Monstret" flyttar - är klar för spel i Detroit

Publicerad

Målvakten Jonas Gustavsson, 27, blir nästa svensk i Detroit Red Wings.

Med ett färskt miljonavtal med NHL-klubben är han beredd att ta upp kampen.

- Mitt långsiktiga mål är att bli målvakten som spelar många matcher, säger "Monstret".

Jonas Gustavsson blev inte långvarig i Winnipeg. När free agent-marknaden öppnades i söndags blev "Monstret" klar för Detroit Red Wings.
Det är där karriären nu fortsätter med nyskrivet tvåårsavtal som ger honom 21 miljoner kronor.

- Så fort jag hörde att Detroit ville ha mig blev jag glad. Det är ett fantastiskt lag med mycket historia och de har alltid ett bra lag, säger Gustavsson till Detroit Free Press.

Fanns intresse

Totalt blev det tre säsonger i Toronto Maple Leafs för "Monstret", som den gångna säsongen spelade 42 matcher för Toronto med en räddningsprocent på 90,2.

Även om Nicklas Lidström nyligen meddelade sitt avsked kommer ändå Gustavsson till en stark svenskkoloni i Michigan.

I Detroit finns bland annat Henrik Zetterberg, Johan Franzén – och Niklas Kronwall.

Kronwall är nöjd.

- Jag vet sedan tidigare att vår målvaktscoach Jim Bedard gillar Jonas och att det fanns ett intresse att få honom till Detroit, men jag trodde inte att det skulle ske redan nu, säger Niklas Kronwall till Hockey-Expressen.se om affären.

"Vill utveckla mig själv och laget"

I Detroit får Jonas Gustavsson utmana Jimmy Howard, även om Howard i nuläget ses som nummer ett.

- Allting handlar om att hjälpa laget. Men mitt långsiktiga mål är att bli målvakten som spelar många matcher. Jag vill utveckla mig själv och utveckla Jimmy och förhoppningsvis ger det framgång, säger Jonas Gustavsson.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida