Foto: Frank Franklin Ii
 Foto: Frank Franklin Ii

Mardrömssviten över för New York Rangers

Publicerad

LOS ANGELES. New York Rangers kom till Tampa Bay med åtta raka bortaförluster och bara fyra segrar på de senaste 16 matcherna.

Som om inte det räckte för att skapa oro i laget, så gick coachen Alain Vigneault ut och offentligt kritiserade forwarden Kevin Hayes som bänkades.

Mycket prestige stod på spel när fjolårets semifinallag i Eastern conference möttes i natt, svensk tid.

Lite överraskande var det Rangers fjärdekedja som klev fram och avgjorde matchen.

– En otroligt viktig seger för oss överlag, säger Viktor Stålberg, som gjorde ett av målen och assisterade till ytterligare ett när man vann med 5-2.

Stålbergs fullträff var en fräckis.

Direkt efter tekning i egen zon skickade han iväg pucken över hela banan och kunde till sin lycka se den försvinna in i den tomma Tampakassen.

Matchklockan visade då på 18.39 i den tredje perioden och med fullträffen ökade Rangers på ledningen till 4-2.

Stålberg var snabb med skottet sedan kedjekompisen Dominic Moore vunnit en tekning mot Valtteri Filppula.

NHL-coacherna predikar i såna lägen försiktighet och tv-bilderna av Rangerscoachen Alain Vigneault visade en mix av förvåning och glädje efter Stålbergs fräckis.

– Mina andra alternativ var att ge dem tillbaka pucken i mittzonen, så att skjuta kändes som det bästa alternativet. Jag valde att ge det en chans, säger Viktor.

Lundqvist räddade 20 skott

Tillsammans med kedjekamraterna Moore och Tanner Glass var Stålbergs gästernas segervapen. Alla tre var +3 och Moore hade liksom Viktor ett mål och en assist på sitt konto.

Henrik Lundqvist räddade 20 skott och kunde den här gången glädja sig åt att hans försvar inte rasade ihop som senast mot Nashville.

Hos Tampa Bay var Anton Strålman en av de mest framträdande spelarna med ett mål och en assist.

Rangers stannar kvar i Florida och värmen över nyårshelgen, då man har match mot Panthers den 2 januari.

– Vi flyger till östra Florida nu, så det blir sol och bad för oss på nyårsafton, hälsar Viktor Stålberg.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: