ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund

Linus Omark skrev på för Edmonton i natt

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
I natt blev drömmen sann för Tre Kronors Linus Omark.
Den 23-årige forwarden från Övertorneå har skrivit på för NHL-laget Edmonton Oilers och får en årslön på 5,6 miljoner kronor plus bonusar.
- De visade verkligen att de vill ha honom, säger Omarks agent Patrik Aronsson.
När Linus Omark träffar sina Tre Kronorkamrater i morgon på det andra lägret i Huddinge inför VM i Tyskland kan han visa upp ett alldeles färskt tvåårskontrakt med Edmonton Oilers.

Tackade nej till KHL

NHL-klubben ville flyga över honom från Luleå redan förra våren, men det kontraktsförslag som då kom från Edmonton var långt i från det Omark hade hoppats.
Så han tackade nej och valde spel i KHL hos Dynamo Moskva tillsammans med bästa vännen Johan Harju.
- Förra gången hade de nog inte riktig koll på vem han var eller vad han hade gjort, säger Omarks agent Patrik Aronsson.
Under sitt första, och kanske sista, år i den ryska ligan blev Omark en ännu bättre ishockeyspelare. Han gjorde imponerande 20 mål och 16 assist, trots att han hade en mindre framträdande roll jämfört med i elitserien.

Kvick i vändningarna

Edmonton har totalfloppat i NHL den här säsongen och blir överlägset sämst av samtliga 30 lag. I klubbens nystart nästa säsong får Linus Omark en viktig roll.
- Han vill vinna och vara bäst hela tiden. Jag tror att han kan lyckas på mindre rink för han är så kvick i vändningarna, säger Patrik Aronsson.
Linus Omark får enligt uppgift till SPORT-Expressen en årslön på motsvarande 5,6 miljoner kronor till 2012 om han tar en plats i NHL.
Enbart för att han skrev på kontraktet betalar Edmonton honom 625 000 kronor. Även det är max för en NHL-rookie i Omarks ålder.
Han valdes i fjärderundan i draften 2007, efter spelare som Calgarys Mikael Backlund, Rögles Simon Hjalmarsson och Los Angeles Oscar Möller, men före lirare som Johan Harju, Linköpings Patrik Zackrisson och Torontos Carl Gunnarsson.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: