Foto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

Lilja till Anaheim - men debuten dröjer

Publicerad
Uppdaterad
LOS ANGELES. Kontrakt med Anaheim Ducks och spel i NHL även den här säsongen.
Men debuten dröjer för Andreas Lilja, 35.
- Jag måste få mitt arbetstillstånd klart och det är helgdag här i USA den här måndagen, så det lär dröja några dagar. Dessutom måste jag åka till Kanada för att fylla i ansökan och få mitt visa stämplat i passet, säger Lilja till HockeyExpressen.se.
Han kunde inte komma överens med Detroit om ett nytt kontrakt i somras och var sedan på en try-out med San Jose under några veckor, men där blev det nobben mitt under Europa-äventyret.
- Det är inget jag deppar över nu, Sharks ville satsa på några yngre spelare. Klart det var lite tråkigt, men nu har jag hittat en bra klubb som ger mig chansen att fortsätta spela och bo i USA, så jag är helnöjd.
Anaheim spelar i St. Louis måndag kväll, kan du vara med redan där?
- Nej, men jag flyger till St. Louis nu i kväll  för att börja träna med laget. Sedan måste jag ta mig till Kanada i veckan för att ordna arbetstillståndet.
Ducks möter Vancouver hemma på onsdag, kan du göra debut i laget då?
- Tveksamt, det tar nog ytterligare någon eller några dagar. Men jag vill förstås spela så fort som möjligt.
Andreas Lilja har spelat i Kalifornien tidigare, Han tillhörde Los Angeles Kings under åren 2000-02.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag