ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Robin Aron
Foto: Robin Aron

Lidström om varför han nobbade Babcock

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Nicklas Lidström fick chansen att återvända till Detroit Red Wings som tränare – men tackade nej.

Nu har 44-åringen avslöjat varför han nobbade drömjobbet.

– Vi mår bra här hemma i Sverige efter flytten och barnen trivs bra i skolan, så det var aldrig aktuellt att flytta tillbaka, säger Lidström till SportExpressen.se.

I juni berättade Mike Babcock att hans sökande efter en assisterande tränare hade lett honom till en av Detroit Red Wings största genom tiderna.

– Jag ringde Nicklas Lidström och erbjöd honom jobbet. Jag sa att hans fru var lyckligare i Detroit än i Sverige. Men han köpte inte det, sa Babcock då.

"Väldigt stolt"

I ett samtal med SportExpressen.se har nu den svenske legendaren avslöjat varför han nobbade chansen att återvända till klubben som han tillbringade 20 säsonger i som spelare.

– Det stämmer att han ringde och frågade om jag var intresserad av att ta en av platserna som assisterande coach inför den kommande säsongen. Jag var väldigt stolt över erbjudandet, det var verkligen smickrande, säger Lidström.

Men…?

– Vi mår bra här hemma i Sverige efter flytten och barnen trivs bra i skolan, så det var aldrig aktuellt att flytta tillbaka nu. Vi flyttade ju hem härom året för att barnen skulle få gå i skolan här.

Kan det bli aktuellt om några år att ni flyttar tillbaka till Detroit?

– Man ska aldrig säga aldrig. Vi får se hur vi känner när vi varit hemma i ytterligare några år.

Du har kvar kontakten med Red Wings?

– Ja, jag hjälper till och scoutar spelare här i Sverige och kommer att fortsätta med det.

"Tänkte aldrig"

Så det kan bli Detroit och USA framöver?

– Jag åker över fyra-fem gånger per säsong, som jag gjort tidigare. Men just nu var det fel tajmning helt enkelt för en flytt tillbaka. Kanske ändrar vi oss framöver, det vet jag inte.

Inser du att du tackade nej till ett jobb som många andra bara skulle kunna drömma om?

– Haha… så långt tänkte jag aldrig.

Babcock uppgav för media i Detroit tidigare i sommar att din hustru Annika trivdes bättre i Detroit och nog ville att ni skulle flytta tillbaka?

– Det var nog bara något som han kläckte ur sig. Han skämtade.

Babcock är en av proffshockeyns mest meriterade tränare med två OS-guld, ett VM-guld och en Stanley Cup på cv:et. Jobbet som assisterande coach med ansvar för backarna gick i veckan i stället till en annan före detta NHL-spelare, Jim Hiller.

Sedan tidigare är det klart att Tony Granato, som fick gå från en liknande tjänst när Pittsburgh storstädade nyligen, ansluter till tränarstaben i Detroit.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: