Foto: Larry Macdougal
 Foto: Larry Macdougal

Lidström klar för ett år till med Detroit

Publicerad
Uppdaterad
LOS ANGELES. Nicklas Lidström fortsätter i ytterligare en säsong i Detroit.
Han har gått med på en lönesänkning på 9,8 miljoner kronor för att klubben ska kunna förstärka laget.
- Det är jag beredd att ta för klubbens skull. Jag vill att vi ska ha ett så bra lag som möjligt på isen nästa säsong, säger Lidas till HockeyExpressen.se.
Lidströms nya lön blir 6,2 miljoner dollar, vilket motsvarar 48,7 miljoner kronor.
Kontraktet är inte påskrivet ännu, det väntas ske senare i dag i Detroit, men uppgörelsen har varit klar sedan i förra veckan.
– Det känns skönt att ha det här klart. Jag känner att jag fortfarande kan spela på den här nivån, så det ska bli kul att fortsätta i ett år till.
Blir nästa säsong din definitivt sista?
– Det får vi se. Jag har valt att bara skriva på för en säsong till, då jag vill känna efter nästa vår om lusten och viljan finns där att fortsätta ytterligare något år. Och sedan ska familjen ha chansen att säga sitt också.
Nicklas Lidström fyllde 40 år i april och har spelat i Red Wings sedan säsongen 1991-92.
I vintras medverkade Lidas i lagets alla 82 seriematcher och producerade 49 poäng och var +22.
Under slutspelet gjorde han 10 poäng på tolv matcher och var +7.
Han har under sin tid i Detroit vunnit fyra Stanley Cup och fått ta emot Norris Trophy som ligans bäste back sex gånger.
– Klart att man drömmer om en femte Stanley Cup. Det är en av anledningarna till att jag kommer tillbaka, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag