Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Klubbens krav på Klasen: Gå ner i vikt

Publicerad
Uppdaterad
Nashvilles krav: Gå ner ivikt.
Linus Klasen tvingas över till Nordamerika för ett eget träningsläger med klubbens fystränare.
Anledningen: 24-åringens kroppsfettprocent är för hög.
- Jag bryr mig inte. Det är hockey man ska spela, sedan skiter jag i resten, säger Klasen.
Linus Klasen gjorde stor succé i bottenlaget Södertälje förra säsongen. Han räddade klubben kvar i elitserien och spelade samtidigt till sig ett NHL-kontrakt.
I april stod det klart att han kommit överens med Nashville Predators om ett ettårskontrakt.
I början av juni var han i Nordamerika för att vara med på klubben sommarläger.
- Det var skoj och lärorikt. Nu vet man lite mer om själva stan och allt runt omkring, säger Klasen.

Tvingas till extra läger

Nu tvingar klubben över honom till USA på nytt i början av september. Detta drygt en vecka innan resten av organisationens spelare ansluter till den riktiga kampen.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen tvingar Linus Klasens höga andel kroppsfett honom till ett extra läger tillsammans med klubbens fystränare.

Över 20 procent kroppsfett

- Det är möjligt. Jag ska tillbaka en vecka innan allt börjar. Om jag ska köra extra där får vi se, säger han.
Men klubben tar över dig på grund av det dåliga värdet på testet?
- Som sagt, jag ska tillbaka en vecka tidigare. Då kommer jag givetvis träna med fystränaren, säger Klasen.
Enligt uppgifter har Nashville ett krav på att alla spelare ska ligga under tolv procent i kroppsfett - Klasen ligger på strax över 20.
En ovanligt hög siffra.

"Hockey man ska spela"

- Klart det kanske inte var...för mig var det helt okej och jag bryr mig inte om det. Det är hockey man ska spela, sedan skiter jag i resten. De får tycka, men jag har alltid spelat som jag är, säger 24-åringen som samtidigt ser fram emot att slåss om en plats i laget.
- Jag kommer göra allt jag kan och sedan får vi se om det räcker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag