Eddie Klein. Foto: Fox5
Eddie Klein. Foto: Fox5
Mario Lemieux. Foto: Carlos Osorio
Mario Lemieux. Foto: Carlos Osorio
Lemieux när det begav sig. Foto: Bildbyrån
Lemieux när det begav sig. Foto: Bildbyrån

Juniorspelaren fick ett samtal av Lemieux

Publicerad

Juniorhockeyspelaren Eddie Klein fick i höstas veta att han drabbats av cancer.

Då fick han stöd från oväntat håll - när NHL-legendaren Mario Lemieux ringde upp för att peppa honom.

– Han gav mig tips på hur jag skulle hantera allt och försäkrade mig om att jag kommer bli bra, berättar Klein för Fox5.

I oktober fick 17-årige juniorhockeyspelaren Eddie Klein en cancerdiagnos.

Men trots den tuffa cellgiftsbehandlingen vägrade han sluta spela hockey, och har alltså fortsatt spela med sina lagkompisar under tiden som behandlingen pågått.

I en intervju med Fox5 berättar den amerikanske tonåringen om allt stöd han har fått från familj och vänner - men han har även stöttats från oväntat håll.

"Försäkrade mig om att jag kommer bli bra"

Under den sista behandlingsomgången fick Klein nämligen ett överraskande telefonsamtal.

– Någon sa "hej, är det här Eddie?". Och jag svarade ja och frågade vem det var. "Det är Mario Lemieux", berättar han.

– Jag bara tittade mig omkring, det var ingen i rummet, och jag förstod ingenting.

NHL-legendaren diagnosticerades själv med samma typ av cancer som Klein i början av 90-talet.

– Han gav mig tips på hur jag skulle hantera allt och försäkrade mig om att jag kommer bli bra. Titta bara på honom, han kunde spela i många år till, berättar Klein.

"Man måste ge allt"

I december avslutades Kleins behandling. Förra helgen spelade han en turnering med sina lagkompisar, och han är nu fri från cancern.

Och hans sjukdomsperiod har påmint både honom själv och de i hans omgivning att livet inte kan tas för givet.

– Man vet aldrig vilken match som kommer att vara din sista. Så du måste ge allt vad det än gäller, säger Klein.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: