ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Cornelia Nordström
Foto: Cornelia Nordström

"Jag vet inte varifrån uppgifterna kommer"

ANNONS:
Läs mer

LOS ANGELES. Detroit såg Calle Järnkrok som en framtidsman.
Men i går bytte NHL-klubben bort den 22-årige svenske talangen till Nashville för att få veterancentern David Legwand, 33.

TV-sportkanalen TSN påstod att en av anledningarna att Red Wings släppte Järnkrok var att han sagt att han överväger att flytta hem till Sverige efter den här säsongen.

Något som Calle förnekar.

- Det har jag inte sagt. Jag vet inte varifrån de uppgifterna kommer, men det stämmer inte, säger han till SportExpressen.se.

Inför NHL:s trading deadline på onsdagen ägde en rad stora spelaraffärer rum.

En av de mest uppmärksammade var Detroits bytesaffär med Nashville, där man gav upp Patrick Eaves, Calle Järnkrok och en tredjerunda i årets draft för att få Legwand.

Tanken är att veterancentern ska hjälpa Red Wings resten av säsongen, då man har centrarna Henrik Zetterberg, Pavel Datsjuk och Darren Helm skadade.

Järnkrok gör sin andra säsong i farmarlaget Grand Rapid Griffins i AHL och berättar att han blev närmast chockad över att tvingas byta klubb.

- Ja, det kan man väl säga att jag blev. Det här var inget jag hade räknat med, men även om det är tråkigt att lämna alla kompisarna här i Grand Rapids så känns det roligt att få en ny chans inom Nashvilles organisation.

I dag, torsdag, åker han till Milwaukee, där Predators har sitt farmarlag.

- Tanken är att jag ska spela med Milwaukee på fredag.

Har Nashvilles ledning sagt något mer detaljerat om vilka planer man har för dig?

- Nej, de har ringt och hälsat mig välkommen till klubben och att jag ska börja i Milwaukee. Sedan får vi ta det därifrån.

"Det har jag inte sagt"

Hur har säsongen i AHL varit för dig?

- Det var lite trögt i början, men det har blivit bättre och bättre. Jag har lärt mig spelet på mindre rink nu och ser isytorna bättre.

Vad säger du om uppgifterna att du är på väg hem till Sverige och Brynäs efter den här säsongen?

- Det har jag inte sagt. Jag vet inte varifrån de uppgifterna kommer. Jag har ett år kvar på mitt NHL-kontrakt, så det stämmer inte.

Nu får du spela med Filip Forsberg, honom känner du väl?

- Javisst, och i Milwaukee finns också Patrick Cehlin och Magnus Hellberg. Och i Nashville känner jag ju Mattias Ekholm, så det känns tryggt.

Järnkrok har på 57 matcher i AHL den här säsongen gjort 36 poäng, 13 mål och 23 assist.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: