ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Här krossar Lidström myten om sig själv

ANNONS:
LIDSTRÖM OM...

...SLAGSMÅL I HOCKEY

- Jag är för. Den blir ett renare spel, jag har varit för det hela tiden jag varit där borta.

...MÅLET SOM AVGJORDE OS-FINALEN 2006

- Det var nog mitt livs träff. Det känns inte som man tar i allt man har men pucken kommer i perfekt fart och man fullföljer hela skottet.

...VARFÖR HAN BLEV BACK

- Jag började som forward, alla vill ju göra mål. Men när vi var elva-tolv år saknades det någon back och jag provade. Då insåg jag att backarna fick mer istid så jag tyckte det var roligare.

Visa merVisa mindre

Så här har du aldrig sett Nicklas Lidström förut.

I kvällens avsnitt av "Patrik möter" på TV3 klockan 21.00 går "Mr Perfect" lös med brännbollsträ på en bil, skickar en psykning till Mats Sundin - och berättar varför gästerna på hans bröllop fick betala i baren.

- Det var för att sätta åt Salo, säger Lidström i programmet.

Nicklas Lidström är en av tidernas största hockeyspelare och har vunnit allt som går. Han har alltid varit känd som en näst­intill oöverträffad gentleman, både på isen och utanför. I Detroit fick han smeknamnet "Mr Perfect" av lagkamraterna Kris Draper och Chris Osgood.

Men Patrik Sjöberg gör sitt bästa för att slå hål på den myten. Först får Lidström berätta om den gången han fick raseriutbrott på Tomas Holmström.

"Gick in i bilen och skrek"

- Vi hade köpt kaffe på väg till en match och var lite stressade. Holmström säger att det är klart att köra så jag svänger vänster och då krockar vi. Då var jag riktigt förbannad, både på honom och på mig själv. Jag gick ut och kollade att det var okej med ­tjejen, men sedan gick jag in i bilen och skrek lite.

Sjöberg försöker provocera fram Lidströms ilska genom olika utmaningar - bland annat en frågesport i radiobilar där det avslöjas att Lidström varken känner till bloggerskan Kissie eller vem som leder Allsång på Skansen. Sjöberg låter också Lidström gå loss på en gammal Volvo med ett brännbollsträ, något den sällan utvisade Lidström med glädje gör.

"Salo trissade mig..."

Till slut ställs allt på sin spets då Sjöberg ställer frågan om ett rykte som cirkulerat i hockeyvärlden de senaste åren - gästerna fick betala självkostnadspris på mångmiljonären Nicklas Lidströms bröllopsmottagning.

- Du har helt rätt, det var (Tommy) Salo som trissade mig till det. Det var mitt sätt att sätta åt honom.

Och så var det här med psykningen till Mats Sundin.

Först frågar Sjöberg om Lidström skulle vilja sitta på fyllan och jämföra Stanley Cup-ringar med Sundin (Lidström har fyra, Sundin ingen).

- Nej, jag har för mycket ­respekt för "Sudden". Men jag skulle gärna sitta på fyllan med honom, ta en öl eller grogg och snacka hockey.

Psykningen mot "Sudden"

Till slut kommer dock psykningen, när Sjöberg plockar fram Lidströms fyra ringar.

- Tjena "Sudden", så här ser fyra Stanley Cup-ringar ut, ­hälsar Lidström in i kameran

Sjöberg lämnar också ett spår i Detroit - en namnskylt på ­Lidströms gamla plats i omklädningsrummet med ­texten ­"Sjöberg 242".

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: