ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Detroitbacken öppnar för spel i SHL-klubben

ANNONS:
Läs mer om SHL

Den spelskicklige backen Adam Almqvist har gjort två bra säsonger i Detroits farmarlag Grand Rapids, men utan att lyckas ta en plats i NHL.

Nu vill han vidare och utesluter inte en comeback i HV 71.

– HV är alltid ett alternativ, säger Almqvist till Jönköpings-Posten.

Adam Almqvist, 23, var med och vann SM-guld med HV 71 för fyra år sedan och var då bäste poänggörare bland backarna i slutspelet med sina elva poäng varav ett mål.

De senaste två säsongerna har han spelat i AHL för Grand Rapids som är farmarlag till Detroit.

I NHL har det bara blivit två matcher och när han fick chansen den här säsongen gjorde han mål i den andra av de båda NHL-matcherna.

Almqvist tillhör de bästa offensiva backarna i AHL. Han blev trea i backarnas poängliga genom att göra 53 poäng (4 mål, 49 assist) på 73 matcher.

Kontraktet får ut

Nu går hans kontrakt med Detroit ut och han gör ingen hemlighet av att han vill bort från farmarligan.

– Alla vill spela i NHL. Jag har spelat två säsonger i AHL nu och det är inte målet att spela där igen. Det är ingen dålig liga alls, men jag känner att jag vill vidare och ta nya steg, säger Almqvist till JP.

Det är oklart var han kommer att hamna men hans förra klubb HV 71 har en backplats ledig.

– HV är alltid ett alternativ. Men som sagt, jag vet inte var jag kommer att spela nästa säsong. Vi får se, säger Adam Almqvist.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: