SportExpressen på Facebook

Snackisarna - och nyheterna

SportExpressen på Twitter

Häng med - @SportExpressen

TIDNINGEN
KRÖNIKÖRER
BLOGGARE
Storlek på text:
Skriv ut text
Foto: Justin Edmonds Foto: Justin Edmonds

Denver Post krönikör: Han har en cool aura

Annons:
Läs mer om
DENVER. Här i Colorado är vi medvetna om att Peter Forsberg tillhör er svenskar och älskar ert land oavsett var han befinner sig i världen.
Men, oj, vad glada vi är över att ha Foppa tillbaka här i Mile High City.
Forsbergs besked i går – sedan han på ett dramatiskt sätt tagit av sig sina axelskydd från Jofa efter träningen för att behålla spänningen i ytterligare några sekunder – utlöste omedelbart ett vilt fitande bland alla hockeyfans i stan.
Vi har alltid beundrat Peter Forsberg här. Oavsett i vilken form han varit. Även under alla hjärtslitande avbrott och omstarter, så har han varit Denvers mest älskade adopterade son.
Ingen annan spelare i Colorado har fått fansen så entusiastiska och lyckliga och det här är ändå ett lag som haft stjärnor, som Joe Sakic och Patrick Roy under många år.
Ingen annan spelare har heller haft en sån cool aura kring sig i stan som Foppa. Det har alltid funnits en mystik kring honom , en person som fångar allas uppmärksamhet så fort hans namn nämns.

Jag borde veta. Min tidning, Denver Post, borde skicka en blombukett till Forsberg som tack för all aktivitet han dragit till vår hemsida sedan han gick ut och meddelade att han satsade på ännu en comeback. Dagligen har artiklarna om Foppa legat bland de fem mest lästa, oavsett om det varit nyheter kring honom från Sverige.
Vi uppskattar alla klick, Foppa.
Men vi är också medvetna om att Forsberg kan göra oss besvikna när som helst. Vi har lärt oss att det alltid väntar en ny skada runt hörnet. Och vi är medvetna om att han kanske inte är i toppform när han nu snart gör sin första match för säsongen.
Men det spelar ingen roll. Vi är ändå överlyckliga över att ha honom tillbaka. Och med tanke på hur illa Avalanche spelat på senaste tiden, så kan det aldrig skada att få in en Peter Forsberg i laget, oavsett hans ålder eller i vilken kondition han är.

Jag tror att han kommer att spela bra igen. Nej, vi förväntar oss inte samma Foppa som vann Hart Trophy eller stjärnan som ensam kunde dominera en match.
Men ingen ifrågasätter väl att han fortfarande kan slå drömpassningar i power play?  Ingen ifrågasätter väl heller att han är en bättre kugge i laget än säg Kevion Porter eller Cody McLeod?
Inte jag i alla fall.
Han kommer att hjälpa laget på isen och han kommer definitivt att se till att bljettförsäljningen till hemmamatcherna tar fart igen.
Det finns ingen nackdel av att ha Peter Forsberg i Denver, spelandes för Avalanche.
Vi lovar att ta bra hand om honom, så var inte oroliga.
Men den viktigaste frågan är, på vilken plats ska han spela? Och vilka ska han bilda kedja tillsammans med?

Vi får inget svar i Phoenix i kväll och förmodligen inte heller i Minesota på onsdag. Men framemot helgen, när det är dags för bortamatcher i Columbus och Nashville är han nog redo.
Min gissning är att Forsberg komer att matchas i en kedja tillsammans med Matt Duchene och Milan Hejduk.
Duchene är upprymd över att ha sin barndomsidol som lagkamrat, så coachen Joe Sacco kommer säkert att försöka göra sin 20-årige centerstjärna än mer lycklig – och kanske kan få honom att göra mål igen – genom at sätta Forsberg på ena kanten I Duchenes kedja.

Och låt oss inte glömma att Hejduk hade sin enda 50-målssäsong när han var kedjekamrat med Forsberg 2002-03, samma säsong som Forsberg vann sn enda Hart Trophy.
Duchene skrev som 12-åring ett brev till Forsberg, men postade det aldrig då han trodde att Peter aldrig skulle få det levererat till sig.
Så Duchene behöll brevet därhemma.
Nu kan han vända sig om i omklädningsrummet och få Forsbergs autograf.

Adrain Dater
Denver Post, för SPORT-Expressen
Annons:
MEST LÄST PÅ HOCKEYEXPRESSEN.SE I DAG
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Senaste nytt
Annons:
Annons:
MEST LÄST I DAG
Annons:
MEST SETT I DAG
Annons:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader