Foto: Marklund Joel
 Foto: Marklund Joel

Axelsson skriver kontrakt med Detroit

Publicerad
Efter krogkvällen vid Stureplan och bråket med polisen blev Dick Axelsson utslängd från Tre Kronor.
Men det påverkar inte hans NHL-framtid. Nästa vecka inleder han förhandlingar med Detroit.
- Han kommer att skriva kontrakt, säger Axelssons agent Lars Cederström.
Dick Axelsson kom i bråk med polisen vid Stureplan i centrala Stockholm under en ledig kväll men i samband med Tre Kronors VM-förberedelser.
Axelsson hade ”druckit några öl” och det slutade med en polisanmälan mot honom.
Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson tog beslutet att peta Djurgårdsforwarden från Tre Kronor.

Lagt allt bakom sig

I går satt han på läktaren i Globen och såg sina lagkamrater vinna över Lettland. I dag, på Dick Axelssons 21-årsdag, reser de till USA och mot VM i Kanada nästa vecka.
- Man lär sig något varje dag. Jag har pratat ut med Djurgården också och vi har lagt det bakom oss, säger Axelsson.
Han har inget kontrakt med Djurgården, men krogkvällen verkar inte få några konsekvenser för hans framtid som hockeyspelare.
- Nästa vecka börjar förhandlingar med Detroit. Han kommer att skriva kontrakt. Det har jag förstått av snacket med Detroit, säger Axelssons agent Lars Cederström.

Kan lånas ut till Dif

Det mesta talar för att han skriver på ett kontrakt med Detroit, som då behåller hans rättigheter, för att sedan lånas ut till Djurgården.
- Det skulle kännas bra att göra göra så. Jag behöver stanna i Sverige och Djurgården för att utvecklas mer, säger Dick Axelsson som kom från Huddinge förra våren och som bara spelat en säsong i elitserien.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida