ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Frank Jansky
Foto: Frank Jansky

Adam Larsson får nytt kontrakt med Devils

ANNONS:
Läs mer

LOS ANGELES. Adam Larsson har i dag, måndag, skrivit på ett nytt kontrakt med NHL-klubben New Jersey Devils.

SportExpressen.se kan avslöja att det handlar om ett ettårigt envägskontrakt värt 900 000 dollar, vilket motsvarar drygt sex miljoner kronor.

- Adam har fått försäkringar av Devils klubbledning att han kommer att ta en plats i NHL-laget i höst och vara en av de unga backarna man bygger försvaret kring, säger Larssons agent, Claes Elefalk vid CAA Sports.

För att få den 21-årige svensken att skriva på avtalet ringde både general managern Lou Lamoriello och coachen Peter DeBoer till Adam i Skellefteå, där han befinner sig på sommarsemester, i helgen.

Att det blev ett ettårskontrakt var en begäran från Adam, som i våras spelade ut sitt treåriga rookiekontrakt med New Jersey.

- Det viktiga var att få ett envägskontrakt, vilket gör att han måste passera waivers om han skulle bli skickad till farmarlaget i AHL under säsongen och då skulle femton andra klubbar slåss om honom direkt, säger Elefalk.

"Adam är jättenöjd"

Slipper han skador nu och gör en bra insats under säsongen 2014-15 kan Adam förhandla till sig ett ännu bättre kontrakt nästa sommar.

- Men Adam är jättenöjd med det här avtalet och de löften han fått från Devils och det är medvetet från vår sida att skriva ett kortare kontrakt, menar Elefalk.

New Jersey köpte under måndagen ut backen Anton Volchenkov, vilket öppnar för en ordinarie plats åt Adam Larsson.

- Det har väl också spelat in. Nu vet Adam att han blir en viktig kugge bland de unga spelarna i laget nästa säsong.

Han spelade 26 matcher i NHL förra säsongen (3 poäng) och spelade ytterligare 33 matcher i AHL med Albany Devils.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: