Foto: Darryl Dyck
 Foto: Darryl Dyck

Mats Sundin spelar i Kenny Jönssons hyllningsmatch

Publicerad
Uppdaterad
Mats Sundin avslutade sin karriär förra våren. Men nu återvänder han till isen - och ska spela en hyllningsmatch till Kenny Jönsson.
- Det är ett kvitto på hur stor Kennys karriär är, säger Rögles presschef Olof Erikzon till hockeykanalen.se.
Mats Sundin spelade 13 säsonger i Toronto och avslutade sin karriär i Vancouver. Totalt blev det 18 NHL-säsonger för Sundin.
Nu återvänder han till rinken, för att möta Rögle i en hyllningsmatch till Kenny Jönsson.
- Jag tror det är hans första match, säger Rögles presschef Olof Erikzon till hockeykanalen.se.
Sundin tar plats i Kennys All Stars andrakedja, tillsammans med Henrik Zetterberg och Mariusz Czerkawski.

Lundqvist i målet

Kenny Jönsson själv spelar i första backpar, tillsammans med Kari Eloranta.
Andra som kommer att spela i Kennys lag är storebror Jörgen Jönsson, Andreas Lilja och Jonas Bergqvist. I målet står Henrik Lundqvist och i båset Bengt-Åke Gustafsson.
- Det är ett kvitto på hur stor karriär Kenny har haft att de olika stora och kända spelarna han har spelat med genom åren kommer och hyllar honom, säger Erikzon till hockeykanalen.se.
Kennys All Stars möter Rögles A-lag i Lindab Arena i Ängelholm den 21 augusti.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag