Finländske stjärnan Janne Niinimaa kan vara på väg till Linköping. Foto: BILDBYRÅN
Finländske stjärnan Janne Niinimaa kan vara på väg till Linköping. Foto: BILDBYRÅN

Linköping jagar finsk VM-hjälte

Publicerad
Uppdaterad
Linköping vill förstärka - med en finsk VM-hjälte.
NHL-stjärnan Janne Niinimaa har fått en seriös förfrågan av SM-finalisten.
- Får vi möjligheten att värva honom så är han klart intressant, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin.
Linköping söker en toppback att ersätta NHL-flyktade Magnus Johansson med.
Nu kan lösningen bli tungt landslags och NHL-meriterade stjärnbacken Janne Niinimaa, 32.
– Vi har kontaktat hans agent men de avvaktar nog med att få besked från NHL  först, säger Hemlin.

Tio säsonger i NHL

Janne Niinimaas meritlista är lika lång som imponerande. På tio säsonger i världens bästa liga har han hunnit med att producera 319 poäng på 741 matcher – i fem olika klubbar. I landslaget har han varit given de senaste tio åren oavsett mästerskap och har dessutom ett VM-guld från 1995 i prisskåpet.
Uppgifter till SPORT-Expressen gör gällande att Linköping under en längre tid haft ögonen på Niinima och försökt få honom att skriva på för klubben.
I NHL har intresset än så länge varit ganska svalt för hans tjänster vilket nu Linköping försöker dra nytta av.
– Han är en offensivt skicklig. Vi söker en sådan att ersätta Magnus Johansson med, säger Hemlin.
Men LHC (som även tappat offensiva backarna Andreas Holmqvist till Frölunda och  Mikko Luoma till HV 71) är inte ensamma med sitt intresse – långt ifrån.
I finska topplaget Kärpät, där Niinimaa i dag tränar, och håller i gång står dörren öppen.
Och i övriga Europa med Ryssland i spetsen finns fina pengar att hämta för en spelare vars free-agent status mer är en nackdel än fördel.
Under NHL-lockouten spelade Niinimaa för Malmö i tio matcher.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida
ANNONS: