ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Robert Esche. Foto: Jacques Boissinot
Robert Esche. Foto: Jacques Boissinot

Esche: "Valde mellan mig och Stefan Liv"

ANNONS:

KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl funderade på att värva målvakten Robert Esche inför förra säsongen - men valde Stefan Liv.

Nu berättar Esche om sina tankar kring flygkraschen där Liv och alla hans lagkamrater omkom.

– Det var fruktansvärt, säger Esche till Philadelphia Flyers hemsida.

Den 7 september förra året kraschade KHL-laget Lokomotiv Jaroslavls flygplan strax efter start och hela truppen omkom. Däribland svenske målvakten Stefan Liv.

Den före detta Piladelphia Flyers-målvakten Robert Esche har spelat i Europa de senaste fem säsongerna och hade kunnat hamna i just Jaroslavl.

I en lång intervju på Flyers hemsida berättar Esche om karriären och framtiden och tankarna kring flygkraschen.

"Diskuterade med mig"

– Det är läskigt för mig personligen eftersom jag lämnade Vitryssland (Dinamo Minsk) och ville inte tillbaka. Jag hade spelat bra i slutspelet mot Jaroslavl. De diskuterade med mig och valde mellan mig och Stefan Liv, säger Esche.

Esche var arg förra sommaren över att Jaroslavl inte valde honom. I stället blev det Langnau i Schweiziska ligan. Han berättar om tankarna när det gick upp för honom att planet kraschat.

– Vare sig du tror på ödet eller inte så går det här inte att förklara. Det var en hemsk känsla. Jag var vän med Karel Rachunek och (Pavol) Demitra och jag kände (Brad) McCrimmon när jag var ung eftersom vi båda tillhörde Phoenix Coyotes.

"Ibland var det riktigt illa"

Esche berättar också att han var rädd för att flyga i Ryssland efter sina år i Bars Kazan och SKA St. Petersburg.

– Planen är från Sovjet-tiden men det har väl blivit bättre. Men ibland var det riktigt illa. Jag gillade inte att flyga till att börja med men att flyga i Ryssland var inte alls roligt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: