Kenny Jönsson och familjen flyttar tillbaka till Sverige efter tio år i Nordamerika.
Kenny Jönsson och familjen flyttar tillbaka till Sverige efter tio år i Nordamerika.

Kenny Jönsson nobbar NHL-miljonerna

Publicerad
Uppdaterad
Kenny Jönsson lägger ner NHL-karriären och ratar miljonerna.
Med all sannolikhet tecknar Tre Kronor-stjärnan snart ett flerårskontrakt med Rögle.
Vi hoppas på ett besked innan VM, säger klubbens sportansvarige Jan-Peter Pärson.
SPORT-Expressen kan i dag avslöja att Tre Kronor-backen Kenny Jönsson inte kommer att spela en elfte säsong i NHL. Efter tio vintrar i världens tuffaste liga – och flera allvarliga hjärnskakningar – menar Jönsson att det blivit dags att prioritera familjelivet. Han är gift med Anne-Lee – och tillsammans har de treåriga sonen Axel och ettåriga dottern Emma. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen förhandlar Jönsson med Rögle om en flerårig fortsättning i klubben.

Diskuterar framtiden

I dessa förhandlingar finns också en del som handlar om en ny roll i Rögle – när spelarkarriären är över. – Inom det sportsliga arbetet vill säga. Där tror klubben att Jönsson kan göra stor nytta i framtiden, säger en källa. Men fortfarande är också HV 71 ett alternativ. Till exempel är Jönssons hustru Anne-Lee från Jönköping. Hennes familj bor också i staden. – Men det handlar inte om pengar för Jönsson, vilket HV 71 givetvis har mer av. Han har ju redan så att han klarar sig. Därför ligger Rögle bäst till. Det handlar om helheten, säger en annan källa. Jönsson tillhör agenturen IMG. SPORT-Expressen talade i går med IMG-agenten Peter Werner. – Men jag kan inte säga nånting. Vi väntar med kommentarerna tills allting är klart, säger han. Jan-Peter Pärson – ordförande i Rögles elitkommitté – säger: – Vi hoppas faktiskt på ett besked innan VM. SPORT-Expressen har förgäves sökt Kenny Jönsson för en kommentar. Men hustrun Anne-Lee säger: – Nu när vi har barn känns det viktigt att ha en plats som är vårt hem. Det går inte längre att fara och flänga på samma sätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag