ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

NHL-stjärnans skada skapar stor oro i SSK

ANNONS:

En axelskada tvingades Södertäljes NHL-forward Carl Hagelin att tacka nej till Tre Kronor.

Han har nu genomgått en omfattande undersökning och SSK väntar oroligt på svar.

– Vi vet inte hur pass illa skadad han är. Det kommer vi att prata om i morgon först, säger coachen Johan Strömwall till SportExpressen.se.

New York Rangers-forwarden Carl Hagelin, 24, har varit så bra i Södertälje SK under NHL-lockouten att han spelat till sig en plats i Tre Kronors trupp till Karjalaturneringen.

Men en axelskada mot Västerås i förra veckan förstörde hans chans till landslagsdebut.

Oron stor i SSK

– Kul för Carl att det gått så bra, men tråkigt att han inte kan vara med i Tre Kronor. Det hade varit en personlig upplevelse. Men jag kan inte assistera vad gäller skadan för jag vet inte så mycket nu, säger New York Rangers-scouten Anders Hedberg.

I SSK är oron stor att skadan kan vara allvarligare än man först trott.

– Det är väldig dålig timing för honom själv, för landslaget och för oss. Han har spelat strålande bra här tills han blev skadad, säger Södertäljes coach Johan Strömwall om Hagelin som gjort fem mål och sex assist på åtta matcher i hockeyallsvenskan.

– Han var på stor undersökning i går och jag har personligen inte träffat med honom om det än. Vi träffas i morgon. Där har jag inget besked att ge, säger Strömwall.

Hagelin genomgick en magnetkameraundersökning i fredags och resultatet väntar SSK på.

"Rangers har också något att säga"

– Han skulle gå i genom det i går med en expert, en axelspecialist, säger Strömwall, som försökt att nå Carl Hagelin på telefon.

I morgon träffas de i samband med SSK:s träning.

– Rangers har väl också något att säga i den här frågan. De är också nyfikna, säger Johan Strömwall.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: